Belföld 

Nevetséges kapálózás: ellenállóként definiálná magát a Jobbik

És lebontaná a rendszert. Ők, akik pusztán fizetésért és megélhetésért politizálnak és már alig akad, aki meggyőződésből jobbikos, majd pont ők hirdetnek ellenállást, amikor eddig is csak a pártpolitizálás kényelmes módjában jeleskedtek, illetve az igazi “ellenállókat” ők maguk próbálták letolni a színről.

Szombaton tárja a Jobbik vezetése a párt új stratégiáját a tagság elé, erről a kongresszus feltehetően döntést is hoz. Amennyiben sikerül elfogadtatni az új irányelvet, a Jobbik a hagyományos ellenzéki szerep betöltése helyett a jövőben ellenállóként tekinthet magára. Ne legyen kétségünk afelől, hogy ez is csak egy retorikai fogás, tartalom nélkül, legfeljebb egy-két unalmas, öncélú és nevetséges utcai performansszal megfűszerezve.

A hét végén kiderül, támogatja-e a Jobbik tagsága a párt vezetésének új stratégiáját, amelynek lényege, hogy szakítva a hagyományos ellenzéki szereppel, a jövőben ellenállóként tekint magára a párt.

Erről a Jobbik frakciója döntött két hete kiskőrösi ülésén. Az új irányvonal részleteiről akkor Mirkóczki Ádám szóvivő azt mondta, a szabadság, az igazságosság, valamint a biztonság hármas pillére jellemzi, a dokumentumot pedig a Jobbik holnapi kongresszusa fogja megerősíteni és elfogadni.

Hangsúlyozta azt is: az új parlamenti ülésszaktól más intenzitású, más aktivitású Jobbikkal találkozhatnak majd az állampolgárok.

– Ki fogunk lépni a klasszikus ellenzéki politizálás keretéből, nem pusztán ellenzéki politikusokként tekintünk magunkra, hanem ellenállóként is – hangoztatta a szóvivő.

Mint mondta, nagy különbség van az ellenzék és az ellenállás között, ők ellenállást hirdetnek, ellenállást szerveznek, ami azt is jelenti, hogy bizonyos keretekből ki fognak lépni.

– Erre biztatunk mindenkit politikai pártállástól, vallástól, nemtől függetlenül, akinek elege van ebből a rendszerből. Nem pusztán egy kormánnyal szemben kívánunk ugyanis fellépni, hanem egy rezsimmel szemben, ami azt jelenti, hogy nem elégszünk meg politikai célként Orbán Viktor és garnitúrája leváltásával, hanem le kell bontani az egész berendezkedést – fejtette ki a képviselő, aki azt is elárulta: már konkrét politikai akciók is felmerültek.

A holnapi kongresszuson, amit egyébként egy már megelőzött augusztusban, az országos elnökség tájékoztatást ad a megválasztása óta végzett munkájáról, amit a Jobbik aktualizált programjának, célkitűzéseinek elfogadása követ. Harmadik pontként a Pongrátz Gergely-díj átadását jelölte meg Szabó Gábor pártigazgató, az országos választmány elnöke.

A lapunk által megismert körlevélnek van egy figyelemreméltó pontja, amely szerint a korábbi gyakorlattól eltérően most lehetőség lesz arra, hogy a küldötteken kívül a Jobbik-szervezetek vendégeket delegáljanak a kongresszusra. Minden tíz főnél kisebb szervezet két vendéget, az ennél nagyobb létszámú szervezetek pedig négy vendéget tudnak regisztrálni. Emögött az állhat, hogy a vendégkerettel próbálják ellensúlyozni a tagok hiányát. Mivel sok háromfős alapszervezet van, ahol az egyikük küldött, a másik két személy vendégként vehet részt a rendezvényen, vagyis a korábbi küldötti rendszerrel szemben minden tagot próbálnak összehívni.

A Jobbik augusztus végén nem nyilvános kongresszust tartott, ahol az is elhangzott, hogy záros határidőn belül egy újabb tanácskozás összehívását tervezik. A Magyar Idők még augusztus végén megkérdezte a párt sajtóosztályát, hogy milyen célból tart két kongresszust a Jobbik egy hónapon belül, de választ nem kaptak.

Mivel a Jobbik lelkét elvették, így hit nélkül, pusztán pénzzel csak a 4 éves vegetációra tudnak berendezkedni. Kár a gőzért, mondhatnánk, elég lenne, ha szépen csendben felvennék a fizetésüket, nem is kell érte semmit sem csinálniuk, még ilyeneket sem kellene kitalálniuk.

/Magyar Idők nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak