Külföld 

Netanjahu utasítgatta a V4-eket: támogatni kell a terrorállamot az EU-ban

Az atlantisták szerint Magyarország Oroszország előretolt helyőrsége az EU-ban, de egyre inkább úgy tűnik, hogy Izrael kutyája lettünk mi és az összes V4-es ország. Konkrétan ki lett mondva, hogy nekünk kell Izraelt támogatni és képviselni az EU-ban.

Hogy mi is a baj Izrael támogatásával? Korábbi cikkünkben összefoglaltuk már, hogy mind eszmei-szellemi, és mind etikai-erkölcsi aggályokat is felvet Izrael támogatása. Bővebben >>>

Benjámin Netanjahu javaslatára (értsd: parancsára) közös, terrorizmus elleni munkacsoport jön létre a visegrádi négyek (V4) országaival – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Budapesten a V4-es országok és Izrael kormányfőjének tanácskozását követően.

A magyar kormányfő azt is közölte: kidolgozzák egy közös munkacsoport felállítását a technológiai kooperáció elősegítése érdekében. Az izraeli miniszterelnök meghívta a V4 kormányfőit Izraelbe, azt a felek elfogadták – tudatta Orbán Viktor, aki egyúttal azt is sürgette, hogy Izrael és az Európai Unió kapcsolatát az észszerűség jellemezze, s bírálat helyett az együttműködés előtt nyissák ki a kaput.

Orbán hangsúlyozta: a visegrádi országok javasolni fogják az uniónak, hogy értékelje azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Izrael tesz a térség stabilitása érdekében, mindaz ugyanis európai érdek is, hisz véd az újabb és újabb migránsinvázió ellen.

A magyar kormányfő emlékeztetett: a visegrádiak osztják Izrael álláspontját, hogy minden nemzet szempontjából kulcsfontosságú a külső határvédelem. Hozzátette: az emberek ellenőrzés nélküli szabad áramlása terrorkockázatot jelent. Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy a V4-ek különmegbeszélésén döntöttek arról: levelet intéznek Olaszország miniszterelnökéhez.

A visegrádi országok és Izrael miniszterelnökének első közös találkozóját követő sajtótájékoztató zárásaként a magyar miniszterelnök kijelentette: ha az Európai Unió nem működik együtt Izraellel, akkor saját magát bünteti, ezért a kapcsolatokat a higgadt észszerűség irányába kell terelni.

Hogy mennyire Orbán Viktor, vagy a V4-ek saját ötleteiről van szó, azt jól mutatja az a hangfelvétel, amit eredetileg zártkörű megbeszélésen rögzítettek, ám bekapcsolva maradt Netanjahu mikrofonja: a főzsidó gyakorlatilag utasította a V4-ek vezetőit, hogy támogassák az EU-ban. Erről bővebben cikkünk alján olvashat.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök arról beszélt, hogy a terrorizmus elleni harcban és az innováció területén az együttműködés Izraellel Európa és a visegrádi országok érdekét szolgálja. Az első terület a múlt erői elleni harcot jelenti, a másik pedig egy jobb és virágzóbb jövő biztosítását – magyarázta. A kormányfő nagyrabecsülését fejezte ki a V4-es országok Izraellel kapcsolatos álláspontja miatt.

Mint mondta, nagyon gyakran bírálják Izraelt Európából. „Holott Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten, ebben a régióban az egyetlen ország, ahol a keresztények biztonságban vannak, sőt, közösségeik nemcsak túlélnek, hanem növekednek is itt. Izrael az európai és a nyugati értékek bástyája a régióban” – közölte az arcátlan hazugságot. Izraelben az állampolgárok különböző osztályokba vannak sorolva, és gyakorlatilag mai napig népirtást folytat a palesztinokkal szemben.

Hangsúlyozta: itt az ideje, hogy újrafogalmazzák a kapcsolatokat Izrael és az Európai Unió között. Megjegyezte szemérmesen: nagy megtiszteltetés, hogy első izraeli miniszterelnökként vehet részt a V4 csúcstalálkozóján, ez nagy lehetőséget is jelent. Benjámin Netanjahu megerősítette: meghívta kollégáit országába, hogy a következő hasonló csúcstalálkozóra (eligazításra) Izraelben kerüljön sor.

Bekapcsolva maradt?

Bekapcsolva maradt Benjamin Netanjahu mikrofonja a V4-ekkel való zártkörű találkozása közben, így kiszivárgott a felvétel, amelyen az Európai Unió Izrael-politikáját szidta. A felvételt az izraeli Háárec tette közzé, azon pedig Netanjahu a magyar, a cseh, a lengyel és a szlovák vezetőknek “őrültnek” nevezi az EU Izraellel szembeni viselkedését.

Valójában őrült az EU, ahogy hozzááll az izraeli-palesztin helyzethez. Egyik másik ország sem támaszt politikai feltételeket Izraellel szemben”

– mondta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a visegrádi négyek vezetőinek, amikor azt gondolta, hogy nem hallatszik ki, miről beszél. Pedig de, hallani lehetett, hiszen bekapcsolva maradt a mikrofonja, és a tolmácseszköz rádiófrekvenciáján pontosan lehetett hallani, miről beszél Orbánékkal – írja a Financial Times.

Az újságírók által végighallgatott beszélgetésen az izraeli miniszterelnök azt mondta, az Európai Unió saját érdekeit ássa alá, amikor politikai feltételeket támaszt Izraellel szemben a palesztin békével összefüggésben. Az EU érdeke az izraeli miniszterelnök szerint az lenne, ha a gazdasági kapcsolatok elmélyítésére koncentrálnának.

“Ugyanezt csinálják azokkal, akik már bent vannak és tagok… szóval értjük miről beszélsz”

– mondta Orbán Netanjahunak egyetértőleg, utalva arra, hogy az EU vezetői a magyar politikai fejleményeket sem kitörő örömmel követik. Majd a “migránsinvázióra” terelte a szót a magyar miniszterelnök:

“Hadd tájékoztassam, miniszterelnök úr, hogy ezek a vezetők azok, akik gyakorlatilag egyedüliként támogatták Magyarországot a határ lezárásában. Nem csak szóban vagy diplomáciailag, hanem fegyveres erőket is küldtek, hogy védjék Magyarország határait.”

A fenti kiszivárgott beszélgetés mutatja, hogy mennyire bevált Izrael terve: a migránsinvázió kieszközölésével, a Közel-Kelet szétzúzásával megutáltatta az iszlámot, az arab kultúrát Európával, és most már támogatják a palesztinok kiirtásában a terrorállamot. Nem mellékesen övé lehet az egész Közel-Kelet.

/Index, kuruc.info, 444 nyomán Patriota.info/ 

Kapcsolódó tartalmak