Betolakodók 

Nem vallási, hanem faji kérdés: “keresztény” migráns lökött egy édesanyát a gyerekével együtt a vonat elé

Elvileg ortodox keresztény volt az az eitreai “menekült”, aki vonat elé lökött egy édesanyát a kisgyermekével a frankfurti pályaudvaron. Svájcban a beilleszkedés mintapéldányának számított… Tehát, akkor vallási, vagy milyen kérdés a bevándorlás? Véleményünk szerint leginkább faji és kulturális és csak sokadlagosan vallási. Amennyire a mostani támadó sem tekinthető kereszténynek, hiába tartja magát annak, az Európában élő bevándorló muszlimok sem az iszlám igazi képviselői. Egyértelmű, hogy a nem európai migránsok beilleszkedni képtelenek: a frusztrációjukat a fehér őslakosokon vezetik le vallástól függetlenül.

Svájcban néhány nappal ezelőtt már elfogatóparancsot adtak ki az ellen a férfi ellen, aki hétfőn gyermekével együtt lökött a vonat elé egy nőt a frankfurti pályaudvaron, derült ki egy keddi berlini sajtótájékoztatón. Az áldozat édesanyja még el tudott menekülni a vágányra érkező InterCity elől, a nyolcéves kisfiú viszont a szerelvény alá került és szörnyethalt. A sötét ruhát viselő eritreai férfi ezután megpróbált letaszítani a sínre egy 78 éves nőt is, de neki sikerült elhárítania a támadást. A támadó ezután elmenekült, de a pályaudvar közvetlen közelében járókelők üldözőbe vették, leteperték és átadták a rendőröknek.

A támadóról kiderült újabb részletek ismét éles vitákat váltottak ki a németországi és az európai közbiztonság helyzetéről, és a rendőri ellenőrzések hatékonyságáról. A 40 éves eritreai férfi 2006-ban engedély nélkül utazott be Svájcba, ahol végül 2008-ban menekültstátuszt kapott. A házas, három gyermekes férfi a német hatóságok információi szerint hosszú ideig az integráció pozitív példájának számított, beilleszkedett.

Német lapok szerint azonban a svájci hatóságok bejelentették, hogy a gyanúsított az év eleje óta betegállományban volt pszichés gondok miatt és kezelés alatt állt. Az ortodox keresztény felekezethez tartozó férfinak nem volt komolyabb rendőrségi ügye,

MÚLT HÉT CSÜTÖRTÖKÖN AZONBAN SVÁJCBAN KÉSSEL FENYEGETTE MEG EGYIK SZOMSZÉDJÁT, FOJTOGATTA, BEZÁRTA, MAJD ELMENEKÜLT.

A férfi ellen a svájci hatóságok emiatt nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az otthonában tartott házkutatáson nem találtak bármiféle radikalizálódásra vagy ideológiai indítékra utaló jeleket.

 

„Meg akarok ölni egy olaszt” – Ölt is a rasszista migráns

 

Egy harcos gondolatai a bevándorlásról és az iszlámról

 

20.000 migráns: ennyit telepített be a Fidesz a kötvénnyel

Bayer Zsolt: Izrael a szövetségesünk a migráns-válság miatt

 

 

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak