Betolakodók Közélet Külföld Kultúra 

Nem tetszik a „brit” és a „kereszt” szó a Brit Vöröskereszt vezetőjének

A Brit Vöröskereszt vezetője szerint van, amikor nehézséget okozhatnak a jótékonysági szervezetnek a nevében található „brit” és „kereszt” szavak.

Cikket írt Mike Adamson, a Brit Vöröskereszt főigazgatója az NPC blogra. Adamson a londoni toronyháztűz tapasztalatairól írt a cikkében. Szerinte a Grenfell-tűzeset volt a legnagyobb kihívás a Brit Vöröskereszt történetében. Szerinte nagyon sokat elért a Vöröskereszt az eset során, de tanulságokat is levont a történtekből.

Úgy látja, jobban együtt kellett volna működni a helyi közösséggel. Meg kellett volna találni a módját, hogy miként vegye át a feladatokat a Vöröskereszt az állami, önkormányzati hatóságoktól, ha azok kudarcot vallanak. Adamson ugyanakkor arról is írt: a Brit Vöröskeresztnek jobban kellene reprezentálnia a társadalmat, amiben létezik. És vannak szerinte kihívások.

„Van egy rizikó, hogy egy a Grenfellhez hasonló diverz, sokszínű közösségben egy »brit« és »kereszt« szavakat a nevében tartalmazó szervezetet egy keresztény szervezettel kevernek össze”

– panaszkodik írásában a Brit Vöröskereszt vezetője, hozzátéve:

“Egyáltalán nem vagyunk olyan sokszínűek, amilyennek lennünk kellene az önkénteseink, a munkatársaink és a vezetőségünk köreiben.”

– írja Adamson, aki büszke arra, hogy személyesen alakítja a Brit Vöröskereszt „befogadási és diverzitási” stratégiáját.

Atyaég! Ez az ember még büszke is arra, amit művel…

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/PS nyomán Patrióta;   Vezető kép: thirdsector.co.uk /

 

 

Kapcsolódó tartalmak