Belföld 

Nem pótolják az LTP-t: a csok 15 millióra emelése nem jelent semmit, csak újabb drágulást

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette, hogy mivel pótolnák a megszüntetett lakástakarékokat: mint kiderült, nem pótolják, mert a jogosultak körét nem bővítették a CSOK-nál, például használt lakásra nem lehet felvenni továbbra sem…

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette, hogy a kormány az alábbi döntéseket hozta:

A lakáskassza-támogatási rendszer átalakításával a felszabaduló forrásokkal kibővítik a csok-rendszert. Háromgyerekeseknek 15 millióra bővül a kedvezményes kölcsönlehetőség összege, az eddigi tízmilliós kedvezményes kamattámogatású kölcsönt pedig a kétgyerekesek is igénybe vehetik majd. Mivel banki konstrukciókat kell kialakítani, nem valószínű, hogy január 1. előtt ez megvalósul, de a törvényi hatályba léptetést még idénre szeretnék. Azért 15 millióra bővül, mert ez az az emelés, amelytől az ingatlanárak még nem emelkednek, mondta. A döntéssel nem változik a felhasználási kör, azaz továbbra is új lakásra lehet felvenni, illetve ha valaki bővíti a lakást, gyakorlatilag felújításra is használható.

Hozzátette: hétvégén a kormány bejelentést tesz a Családi Nemzeti Konzultáció eredményéről, és további támogatási lépések várhatók.

/Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak