Belföld 

Nem engedte a Debreceni Egyetem a deviáns propagandát: megbüntették

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) 100 ezer forintra büntette a Debreceni Egyetemet, amiért kitiltottak az intézményből egy, abszolút deviáns propagandának számító LMBTQI témájú kerekasztal-beszélgetést.

Az Itt vagyunk! c. országos kampány 2015-2016-ban vidéki városokban mutatták helyi csoportokkal LMBTQI-emberek helyzetét, és tartottak kerekasztal-beszélgetéseket. 2016 áprilisában a Debreceni Egyetem lett volna a helyszín, azonban az egyetem vezetése a témáról értesülve kitiltotta a beszélgetést nemcsak az egyetem épületéből, hanem a kampuszról is. Végül a Nagyerdei Víztoronyban lett volna az esemény, de ezt is lemondták az egyetem vezetésének hozzáállása miatt.

Az Egyetem a teremfoglalás mikéntjére fogtak a kitiltást, de arra semmi magyarázatot nem adtak, hogy miért nem adtak lehetőséget a korrigálásra. Egymásnak ellentmondó nyilatkoztatokat tett a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. azzal kapcsolatban, hogy szükséges-e az egyetem jóváhagyása minden Víztoronyban tartott rendezvényhez. A szervezet az EBH-hoz fordult, kitiltottak az intézményből egy LMBTQI témájú kerekasztal-beszélgetést.

Az eljárás során pedig megállapították, hogy szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló közvetlen hátrányos megkülönböztetést hajtott végre a Debreceni Egyetem és a jövőben tartózkodnia kell hasonló jogsértésektől, illetve az ítéletet is nyilvánosságra kell hozniuk… Úgy tűnik, hogy a homoszexuális lobbi ereje akkora, hogy az egész országot maga alá kezdi nyomni.

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak