Külföld 

“Nem arról van szó, hogy elismerik-e Izraelt, hanem, hogy mikor semmisítik meg”

Nem ismeri el, inkább megsemmisítené Izraelt a Hamász, fittyet hányva a politikai korrektségre és a nemzetközi nyomásra. 

A Gázai övezetet uraló Hamász az erre irányuló követelések ellenére sem hajlandó lefegyverezni magát és elismerni Izraelt, és a radikális iszlamista szervezet helyi vezetője szerint nincs ember, aki rábírja őket erre.

Jahja Szinvar fiatalok előtt beszélve csütörtökön kijelentette, nem arról van szó, hogy elismerik-e Izraelt, hanem, hogy mikor semmisítik meg,

véget vetve létezésének – írja az MTI. Az arzenáljukról szólva pedig úgy fogalmazott, amennyiben a Fatah mozgalom és annak vezetője, Mahmúd Abbász palesztin elnök “az eljövendő béketárgyalásokon az ellenállás puskáira támaszkodhat, az erősebb tárgyalási pozícióba helyezi majd a palesztinok ügyét”.

Az izraeli kormányhoz hasonlóan az Egyesült Államok is úgy foglalt állást csütörtökön, hogy a Hamásznak el kell ismernie Izrael létét, és le kell mondania az erőszakról ahhoz, hogy szerepet vállalhasson egy olyan leendő palesztin egységkormányban, amelyet elismernek.

/ATV nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak