Betolakodók Közélet Külföld 

Négyszázezer “szíriai” viheti magával a családját Németországba

Azok a migránsok, akik  szíriaiaknak mondták magukat  és a elfogadták a menedékkérelmét, magukkal vihetik Németországba azokat, akikről azt állítják, hogy a  családtagjuk. Ez a lehetőség hamarosan négyszázezer menekültnek fog megadatni.

2015 és 2017 között 230 ezer migráns élt azzal a lehetőséggel, hogy menedékkérelmének elfogadása után magával vigye állítólagos családját is Németországba. 2018-ban már 390 ezer befogadott élhet a családegyesítési jogával  – derül ki a Bild kedden megjelent írásából.

Ahogy a tudósításból kiderül a családegyesítési vízumot megkapók többsége azt állítja, hogy Szíriából és Irakból jön, eddig összesen 102 ezer olyan ember kapott beutazási engedélyt, akik állítólag ebből a két országból jöttek..

A Bild információi szerint ezzel a hatalmas terheléssel a német konzulátusok is alig tudnak megbirkózni, ennek tudható be, hogy a várakozási idők is nagyon meghosszabbodtak. A cikk szerint egy vízumigényléshez szükséges időpontra már akár 16 hónapot is várnia kell az igénylőknek.

A család egységének elve egyébként egy fontos menekültjogi alapelv. Az elv szerint a menekült nem tehető  ki „a biztonság vagy család?” választásának. Az elv tartalmilag azt jelenti, hogy legalább a menekült házastársának és egyenes ági leszármazóinak meg kell engedni, hogy vele együtt éljenek a védelmet nyújtó országban, akkor is, ha ők maguk nem menekültek.

Gyakorlatilag a családegyesítés azt jelenti, hogy az eddig mindenféle papír nélkül érkező, magukat háborús országból származónak állító befogadott migránsok most bárkit legálisan beutaztathatnak, akire azt mondják, hogy a családtagjuk.

Ha azt mondják, hogy nekik nagyon nagy a családjuk, akkor nagyon sok személyt csempésztethetnek be…

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.hu” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/mandiner nyomán Patrióta/

 

Kapcsolódó tartalmak