Belföld Közélet 

Nászéjszaka helyett börtön

Saját esküvőjéről kilépve tartóztattak le egy okirathamisítót a rendőrök.

 

G. Mihály, aki az utóbbi időkben rendszeresen változtgatta lakhelyét, a múlt héten szerette volna összekötni életét szerelmével. A násznép meg is jelent a Szentes városának főtéren lévő házasságkötő teremnél, az azonban senkinek sem tűnt fel, hogy az előkészületeket több nyomozó is figyeli a parkból.

A rendőrök megvárták míg az ifjú pár és a kísérők bemennek az épületbe, majd utána minden oldalról lezárták a kivezető utakat, hogy a vőlegény ne tudjon meglógni. A rendőrök úgy tervezték, hogy a polgári szertartás után, az utcán fogják el a közokirat-hamisításért körözött G. Mihályt. Rendőrségi közlés szerint diszkréten szerették volna kezelni az ügyet, de nehéz elképzelni, hogyan lehet diszkrét egy násznép szeme előtt végrehajtott letartóztatás.

 

 

A férfire két nagydarab rendőr köszönt rá, majd karon fogták és megkérték, hogy engedje el a felesége kezét. A vőlegény nem lepődött meg, engedelmeskedett a felszólításnak, így meg sem bilincselték. A násznép egy részének fogalma sem volt arról, hogy a vőlegényt már régóta keresik a rendőrök.

 

 

G. Mihály korábban többször egy rá hasonlító ismerőse nevét és személyi adatait használta fel, amikor eljárást folytattak ellene. Az idézéseken nem jelent meg, hanem bujkálni kezdett. Szinte naponta váltogatta, hogy hol, melyik rokonánál vagy ismerősénél alszik. Saját igazolványai sosem voltak nála, nehogy lebukjon egy igazoltatásnál. A nyomozók azután kapták a hírt, hogy egy mindszenti lánnyal készül összeházasodni, de ehhez a valódi személyi adatait kellett leadni az anyakönyvvezetőnél. Így jutottak végül a nyomára.

 

 

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak