Határtalan 

Nagy-Magyarország térképe miatt vizsgálódik a tanügyminisztérium

Kivizsgálást indított a tanügyi minisztérium ellenőrző testülete a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában, ahol a diákok Nagy-Magyarország térképét rajzolták az udvarra. Az eset július 4-én, a Trianoni szerződés aláírásának évfordulóján történt.

Görbe Péter Hargita megyei főtanfelügyelő megerősítette az információt és azt nyilatkozta: a testület a sajtóban és a közösségi hálón megjelent információkat ellenőrzi. A tanfelügyelőség korábbi ellenőrzéséből az derült ki, hogy a gyermekeknek nem arról beszéltek, hogy Románia, illetve, hogy Magyarország nagy-e vagy kicsi, hanem arról, hogy számos helyen élnek kisebbségben magyarok, akikkel tartani kell a kapcsolatot – mondta el Görbe Péter.

A székelyudvarhelyi intézmény és magyarországi testvériskolája által lebonyolított projekt a magyar kormány által finanszírozott Határtalanul elnevezésű program része volt. Az udvarra rajzolt térképről készült fotókat feltöltötték a Facebookra, de miután másnap ezek megjelentek a sajtóban, letörölték azokat. A Hargita megyei Prefektúra elítélte, hogy a diákokat ‘a történelmi megemlékezésen messze túlmutató politikai eseményekbe vonták be’ és kérte, a tanfelügyelőségtől és a minisztériumtól, hogy vizsgálják ki az esetet.

 /Agerpres – Patrióta.info/

Kapcsolódó tartalmak