Belföld Kékfény 

MSZP által jelölt bíró mentette fel az MSZP-s Szilvásy-t

Mészár Róza kúriai tanácsa bűncselekmény hiányában felmentette a vádak alól Szilvásy György volt titokminisztert és társait a kémperben. Lényegretörőbb lenne úgy fogalmazni: Mészár Róza, az MSZP korábbi többszörös alkotmánybíró-jelöltje fölmentette a hazaárulással fölérő vádak alól az MSZP-kormányzat három kulcsfontosságú tisztségviselőjét. MSZP-s az MSZP-st.

 

Mészár Róza többször volt a szocialisták alkotmánybíró-jelöltje. De családi vonalon is van kapcsolata a baloldallal. Kedves férjura az a Varga Jenő, aki a Vectigalis Zrt. korábbi vezetőjeként kiváló kapcsolatokat ápolt magával Gyurcsány Ferenccel. A Gyurcsány–Szilvásy-kapcsolat bensőséges, csókos jellegét pedig talán nem kell bővebben ecsetelnem (daliás KISZ-es évek, balatonőszödi és Szalay utcai lízingügyletek, első és második Gyurcsány-kormány). Mészár Róza tehát önmagán (MSZP-jelöltség) és hitvesén keresztül (Gyurcsány-vonal) is „be van drótozva” a baloldalra. Ennél nyilvánvalóbb elfogultsági okot nehéz elképzelni. Ezért nemhogy a Szilvásy-ügy közelébe nem szabadott volna odaengedni, de én a Kúria épületébe sem eresztettem volna be a kémper tárgyalási napjain.

Agyrém, de ugyanez a Mészár Róza tárgyalhatta Molnár Gyula MSZP-elnöknek és Lakos Imre ex-SZDSZ-es politikusnak a korrupciós ügyét. És hogy, hogy nem, a végén fölmentette őket. Pedig Molnárt előzőleg a másodfokú bíróság még letöltendő börtönre ítélte!

És nem Mészár Róza az egyetlen, aki pártpolitikai kapcsolódása dacára komoly tisztséget tölthet be, s akár politikai ügyekben is dönthet. A honi liberális csürhe egyik kulcsfigurájának, Majtényi Lászlónak a neje, Kárpáti Magdolna ugyancsak a Kúrián ítélkezik, ráadásul – mint azt a Tűzfalcsoport-blog tavaly kiderítette – választási ügyekben is ítélkezhetett.

De ott van egy másik politikai „aktivista”, Cserni János, aki az Országos Bírósági Hivatalban Handó Tünde egyik kulcsembereként az igazgatásszervezési főosztályt vezeti. Cserni a balliberális oldal régi harcosa, 2004-ben például letöltendő börtönbüntetésre ítélte Bencsik Andrást, a Magyar Demokrata főszerkesztőjét egy Mécs Imre által indított rágalmazási perben. Cserni hibákkal teli ítéletét utóbb a Legfelsőbb Bíróság pénzbüntetésre enyhítette.

Ugyanez a Cserni 2006 őszén nyílt levélben állt ki Gyurcsány Ferenc mellett. 2010-ben aztán fegyelmi eljárás indult ellene, amiért megalázó pamfletet írt a rendőrök által 2006. október 23-án összevert Révész Máriusz fideszes politikusról. Ezt egyébként a Galamus nevű balliberális szennyportálon jelentette meg, amelynek egyik alapítója is ő volt.

 

Független bíráskodás? Ne röhögtessük egymást!

 

/PS nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak