Bevetési Irány Külföld 

Most Dél-Korea rakétázott egyet

A dél-koreai védelmi minisztérium képeket tett közzé a dél-koreai hadsereg szeptember 4-i rakétás éleslövészetéről. Az észak-koreai nukleáris létesítmények elleni csapást gyakorolták.

Rakéta-éleslövészetet rendezett hétfő kora reggel a dél-koreai hadsereg, a gyakorlaton az észak-koreai nukleáris létesítmények elleni csapást próbálták el. A gyakorlat részeként a szárazföldről és a levegőből is indítottak rakétákat.

 A gyakorlatot nem sokkal James Mattis amerikai védelmi miniszter Észak-Koreát “masszív katonai válasszal” fenyegető nyilatkozata után tartották. Mattis és a dél-koreai hadsereg is az északiak kísérleti nukleáris robbantására reagált.

Észak-Korea vasárnap hajnalban felrobbantotta első hidrogénbombáját, amit állításuk szerint sikerült eléggé lekicsinyíteni ahhoz, hogy akár egy nagy hatótávolságú hordozórakétára is felszereljék. A szakértők szeizmikus adatokon alapuló becslései szerint 100 kilotonnás, minden korábbi észak-koreai bombánál legalább ötször erősebb bombával nagyobb városok központjait is megsemmisíthetik.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn tart rendkívüli ülést a témában. A tanácskozás előtt Dél-Korea és Japán vezetői egyeztettek, hogy összehangolják válaszukat. Mindkét állam szigorúbb szankciókat, a korábbinál határozottabb BT-határozatot hozatna.

A hétfő reggeli rakéta-éleslövészet is már a határozottabb válasz része volt. Ezzel a dél-koreai haderő azt akarta demonstrálni, hogy képes megsemmisítő csapást mérni az észak-koreaiak nukleáris létesítményei mellett az északi rezsim vezetésére, valamint a Dél-Koreát közvetlenül fenyegető csapatokra is.

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/alfahír nyomán Patriót/

Fotó: Handout/Getty Images

Kapcsolódó tartalmak