Belföld 

Mirkóczki: “Borzasztó szerencsétlen” és “kifejezetten káros” Toroczkai interjúja

Mirkóczki Ádám nem tartja jónak, ha a párt belső ügyeire tartozó dolgokat valaki a sajtón keresztül tárgyalja ki. Arról nem beszélt, hogy az ő “szerencsétlen” megnyilatkozásai mennyire voltak “károsak” és “szerencsétlenek”, de mi azért szóvá tesszük.

Borzasztó szerencsétlen dolognak és kifejezetten károsnak tartom, ha a párt belső dolgaira tartozó ügyeket, eldöntendő kérdéseket valaki sajtónyilatkozatokkal, üzengetéssel próbál megoldani- mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorban Mirkóczki Ádám a szintén jobbikos Toroczkai László mai interjújával kapcsolatban. A párt elnökségének átvételét fideszes-habonyi módszerekkel megakadályozták, ezért Toroczkai László, a Jobbik addigi alelnöke, Ásotthalom polgármester a Promenádnak (katt) adott interjúban azt lebegteti, hogy egy új pártot hozhat létre, mert szerinte a Jobbikon belüli többség az ő radikális pártján áll.

Mirkóczki a műsorban azt mondta, jó lenne házon belül lezárni ezeket a kérdéseket. Szerinte Toroczkai szavai nem kijelentésnek, inkább egyfajta lebegtetésnek foghatóak fel és nagyon reméli, hogy a felfokozott hangulatú kongresszus után mindenki racionálisan végiggondolja a dolgokat és rájön, hogy az egyetlen érdekük a párt egyben tartása. A Jobbik szóvivője hozzátette: egyedül a Fidesznek lehet érdeke a párt szétszakítása. Mirkóczki arról is szót ejtett, hogy megérti, ha vannak olyanok, akiknél Vona Gábor némely gesztusa kicsapta a biztosítékot, szerinte Toroczkainál is ez történt, miután a Jobbik volt elnöke ellátogatott a Spinoza Házba a kampány során.

Mirkóczki Ádám korábbi, “borzasztó szerencsétlen” és “kifejezetten káros” nyilatkozatairól nem esett szó a balliberális, Hit Gyülis ATV-ben, például arról az interjúról (katt) nem esett szó, ami kampányidőszakban történt, nem csekély munícióval ellátva az amúgy is lejáratásra szakosodott Habony-műveket… Például: “De igazából mi nem azok voltunk, akiknek láttattuk magunkat. Azt is mondhatnám, hogy az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz.” Ennél persze lehet azt mondani, hogy itt csak a retorikára értette, a kommunikációra (csiszol is rajta a következő mondataiban), de ez viszont minden néppártosodó határon túl balliberális oldalra mutató elgondolás:

Kérdező: mi fér bele abba a Magyarországba, amelyet a mai Jobbik elképzel. Én (Tóta W. Árpád – a szerk.) például eddig nyilván nem fértem bele. Belefér-e majd Alföldi Róbert, aki ellen tüntettek? Belefér-e egy ilyen beszélgetés, mint ez?

Mirkóczki Szerintem nemhogy belefér, hanem ez egyenesen feltétele egy normális országnak.”

A Jobbik szóvívője arról sem beszélt sajnos, hogy mennyire volt “káros” és “szerencsétlen” Toroczkai Lászlót  rágalmazni, álhírekkel mocskolni és habonyi módszerekkel megpróbálni lejáratni a párthoz köthető Zsúrpubi, vagy egyéb névtelen Facebook-oldalakon és szánalmas portálokon. Meglátásunk szerint vannak okok és okozatok. Ne keverjük őket… Egyébiránt jó lenne, ha Mirkóczki nemcsak a Fideszt (katt), vagy éppen Toroczkai Lászlót tudná kiosztani tisztaszívből, hanem a baloldalt is…

Toroczkai: morális válságban a Jobbik

/Patrióta.info/

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak