Belföld Közélet 

Mint minden jobbikos tisztújításon, bizonyára már most el van minden döntve

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Országos Választmánya felkérte a párt elnökségét, hogy írja ki a párt vezető tisztségviselőinek tisztújítását 2020. január 25-ére.

A nemzeti radikálisokat eláruló párt több tagja már tavaly októberében Facebook oldalán tette közzé szándéknyilatkozatát, hogy indulnak az elnöki és alelnöki tisztségekért. Köztük volt a neojobbikos, liberális képviselőket a Dália gittegyletbe tömörítő, az ügyvédi kamarából kizárt Varga-Damm Andrea is, aki igaz ősszel még a pártot szerette volna vezetni, ma már csak az alelnöki pozícióért kíván indulni.

Bizonyára a Jakab Péter mögé felsorakozó támogatók száma meghaladja bármely másik elnökjelölt szimpatizánsait, így a mindenképpen kompromisszumot kereső liberálissá vált Jobbiknál fő a biztos nyerés (így volt ez a 2018-as tisztújításon is, ami után 14%-ot esett a Jobbik támogatottsága).

Olyannyira biztosra akar menni celeb Jakab, hogy nemrégen akár egy új párt alapításában is gondolkoztak támogatói, amiről egy nyilvános csoportban beszéltek. A több hónapja működő Facebook csoportban a leendő pártelnök az Országházba bevitt száraz tészta akcióját tartják a legnépszerűbb lépésnek, viszont a pár évvel ezelőtti cigányozó videóját pár perc alatt eltűntették a csoportból. ITT MEGTEKINTHETŐ!


A családostul Brüsszelbe költözött Gyöngyösi “egyenlő munkáért egyenlő bért” Mártont biztosította a Jobbik leendő elnöke, hogy megtarthatja elnökhelyettesi pozícióját.

Lényegtelen, hogy a magyar bérekből él vagy nem, lényeg, hogy a Bérunió megoldható! Tavaly három EP-képviselővel nem sikerült, de hátha most Gyöngyösi egyedül elkezdi listázni az ezt ellenzőket.

A párt elnökségében biztos helye van az egy éve országgyűlési képviselőként tevékenykedő Potocskáné Kőrösi Anitának, aki a balliberális tömb közös sajtótájékoztatóján még a gender szak megszüntetéséért aggódott. Hihetetlen, hogy még mai napig nemzeti néppártként definiálják magukat:

Elég valószínű, hogy már el is kezdődtek a regionális igazgatók, megyei elnökök és alapszervezeti elnökök felkeresése telefonon, hogy aztán tű pontosan be lehessen lőni a leendő alelnököket. Jakab személye jó választás lehet a Jobbik élére, hiszen a jövőbeli liberális pártok egyesülésének tökéletes arca. Emlékezzünk vissza ki állt fel velük együtt az Országház lépcsőjére!

A Jobbik országos listájának 48. helyéről frissen képviselővé megtett Nunkovics Tibor már idejében tudta kinek kell előre kinyitni az ajtót, vagy főzni egy kávét. Tibor a párt tisztújításának elhalasztását követően nyilvánosan kiállt Jakab mellett, akit hogyha nem választana meg a párt kongresszusa, vinné magával egész Komárom megyét, hiszen JAKABNAK NYERNI KELL!


Sneider Roy Tamás is lehet szívesen hozzászólna, vagy kifejtené a véleményét e témában, de médiaszerepléseit látva és hallva, bizonyára nem engedik többet kamerák elé, mert ott nincs papír és súgógép.

Képek: Facebook, Index

/Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak