Belföld 

Mi más lenne a Lánchídnál lévő park neve, mint “Jeruzsálem”?

Jeruzsálem parknak nevezték el a képen a villamos mögött látható kellemes zöldfelületet a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Friedrich Born rakpart által határolt területet.

A vasárnapi névadó ünnepségen Tarlós István főpolgármester azt mondta: Budapest talán legfontosabb jelképe, a Lánchíd közelsége szimbolikus jelentőségű, és a hely fontosságáról tanúskodik. Hozzátette: a„”baráti közeledés gesztusa az is”, hogy a magyar főváros vezetése éppen Izrael fennállásának 70. évfordulóján, 2018-ban határozta el, hogy közteret nevez el „a zsidó állam ősi fővárosáról”.  Ez a kijelentés azért meredek, mert azóta kiéleződtek a palesztin-zsidó konfliktusok, amióta a zsidóbáb, Trump USA elnök Jeruzsálemet tenné meg Izrael fővárosának, felrúgva a korábbi, nemzetközi egyezményeket.

Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes a Jeruzsálem park létrejöttét mérföldkőnek nevezte a két ország kapcsolatában. Megjegyezte, hogy  „ismét fontos lépést” tettek afelé, hogy „a magyar követség Jeruzsálembe költözzön”.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke kiemelte, mintegy a kereszténység védelmében is tetszelegve: a névadó ünnepség nemcsak a zsidó közösség tagjainak fontos, hiszen Jeruzsálem a zsidóság és a kereszténység bölcsője is.

Magyarország a harmadik világháborúban Izrael oldalára állt

“Nincsen Izraelnek nevezett állam, aminek Jeruzsálem lehetne a fővárosa”

Közeledő világháború: ma költöztetik át az amerikai nagykövetséget Jeruzsálembe

Rendkívüli közgyűlést tart az ENSZ Jeruzsálem státuszáról

 

/444 nyomán Patrióta/ 

 

Kapcsolódó tartalmak