Belföld 

Mi Magunk néven indít Toroczkai László a Jobbikon belül platformot

A mai napon jelentette be Toroczkai László, hogy mit döntöttek el az őt támogató jobbikosokkal. Maradnak a Jobbikon belül és próbálják megjavítani ezt a politikai közösséget. Mozgalmi jelleggel, 

Hét jobbikos polgármesterrel (Ásotthalom, Devecser, Nagytőke, Cserháthaláp, Dégegyháza, Bánokszentgyörgy, Monorierdő ) gondolkodott a Jobbik jövőjéről Toroczkai László, akinek a vezetésével Mi magunk néven alakítnak platformot a Jobbikon belül. Toroczkai szerint további polgármesterek csatlakozása várható hozzájuk. A párt szabályzatában nincs benne, hogy lehet platformot alapítani, de nem is tiltja semmi.

A teljes sajtótájékoztatót megnézheti itt:

Kérdésre válaszolva Toroczkai azt mondta, hogy a Jobbik frakcióján belül is jelezték már felé, hogy csatlakoznának. Neveket nem akart mondani, de Dúró Dórát, Novák Elődöt, illetve Pongrátz András 1956-os hőst, Pongrátz Gergely testvérét megnevezte.

Szeretnék a Jobbik alapító okiratában lefektetett szellemiséghez visszavezetni a pártot. “Szeretnénk a Jobbik lelkét visszaadni” – mondta. Toroczkai szerint az is felmerült, hogy a párton kívül folytassák a politikai munkájukat, viszont a platform úgy döntött, maradjanak a Jobbikban.

Június 23-án “bont zászlót” a platform Ásotthalmon, ide több száz, vagy akár több ezer embert vár Toroczkai. A platform feladata a tag toborzás és a bővítés – jelentette ki a polgármester. “Akár hiszik, akár nem, a platform tényleg demokratikusan fog működni” – jelentette ki.

A balliberális tömb és a Fidesz között kívánnak elhelyezkedni a továbbiakban. A platform szeretné segíteni a Jobbik önkormányzati választásokra történő felkészülését.

Nem tudjuk még, hogy a Jobbik elnöksége milyen irányba vezeti tovább a Jobbik politikáját. Mi bízunk az elnökségben

– mondta Torockai, aki hozzátette, hogy már elkezdtek egyeztetni Sneider Tamással.

Kiemelte, hogy több olyan téma is van, amivel nem foglalkozik senki, mint például a cigány-magyar együttélés, de ez a platform felkarolja ezt az ügyet is. Migráció, kivándorlás, Trianon – ezek a témák is

“Meglátjuk, hogy platform marad-e a jövőben” – fejtette ki sejtelmesen a jövőről a gondolatait Toroczkai László.

“Minket nem a hatalom, hanem az a szellemiség érdekel, amit nagyon régen képviselünk, és képviselt a Jobbik is.” – summázta a vezérgondolatot Toroczkai László.

/Index nyomán Patrióta/

 

 

Kapcsolódó tartalmak