Belföld Közélet 

Megtörnék a halál kultúráját – Életvédelmi Konferenciát rendeznek a fővárosban

Vajon milyen következményekkel jár a napi 90 magzatelhajtás? (Ennyi abortuszt végeznek Magyarországon naponta). A mesterséges megtermékenyítés jó vagy rossz? Egyáltalán mi jó és mi rossz? Ki dönti ezt el? Milyen hatással van a pornó a családokra? És egyáltalán, mit gondolunk a család fogalmáról? A Keresztény Vállalkozói Konferencián ezekre a fontos kérdésekre is választ kaphatunk.

 

Életvédelmi Konferenciát szervez a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) pénteken, amelynek a vendégelőadója a brazil származású Raymond de Souza életvédő, a Máltai Lovagrend tagja. A világhírű de Souza már több mint 2500 nemzetközi előadást tartott világszerte az élet védelmében, a halál kultúrájának megcáfolása érdekében.

keresztény,

“A tradicionális keresztény életmodell alapja a család. Mégis naponta tapasztaljuk, hogy ketten gyakran nem ugyanazt értjük család alatt. Az élet méltóságáról sokat beszélünk, de egy vitában kiderül, hogy még élet alatt sem ugyanazt értjük”

– írják az ingyenes életvédelmi konferencia szervezői a Facebook-oldalukon.

 

Témák, melyekről nem beszélünk eleget, de a hallgatásnak vége:

Mikortól ember valaki? Fölnőtt egy generáció a szabad internet korában. Változnak a párkapcsolatok, így a család a korlátlanul elérhető pornográfia miatt? Mi fog történni, maradnak hagyományos családok az utánunk érkező generációkban? Ha egy magzat potenciálisan ember, akkor az abortusz potenciálisan gyilkosság? Tényleg fontos kérdés a lombikprogram? Mi a helyzet az eutanáziával? Témák, melyekről nem beszélünk eleget. De a hallgatásnak vége.

A Keresztény Vállalkozói Konferencia budapesti rendezvényét november 24-én tartják a MEÖT-ben (az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött).

Addig is egy kis ízelítőként tekintse meg a Keresztény Vállalkozói Konferencia megnyitó beszédét:

 

/ alfahír nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak