Belföld 

Megtarthatják a Becsület Napját, mozgósító videót tettek közzé a szervezők

Az Alkotmánybíróság határozata alapján mégis megtarthatják az idei Becsület Napját. A szervezők mozgósító videót is közzé tettek az oldalukon a február 10-i megemlékezésről.

A tavalyi Becsület Napja után a Mazsihisz vezetője személyesen kérte (utasította?) Orbán Viktort, hogy minden áron akadályozza meg az idei megemlékezést.

Egy ideig úgy tűnt, sikeres volt a Mazsihisz vezér kérése, hiszen a rendőrség és a bíróság is mindent megtett, hogy megakadályozzák a megemlékezést, az ellen tiltó határozatot is hoztak.

 

Végül az Alkotmánybíróság úgy ítélte meg, hogy mind a rendőrség, mind a bíróság téves hivatkozások alapján próbálta megakadályozni a Becsület Napját, így azt jogszerűen is meg lehet tartani február 10-én.

“…Az Alkotmánybíróság összességében megállapította, hogy mind a rendőrség mind pedig a bíróság tévesen hivatkozott a Gytv. 2.§ (3) bekezdésére, amikor azt általános tiltó okként értelmezte. Tiltást alkalmazni ugyanis nem lehet önmagában amiatt, mert a jogalkalmazók az előttük fekvő ügyben a személyiségi jogok hipotetikus sérelmét vélik felfedezni…”

 

A szervezők az alábbi mozgósító videót tették közzé a weboldalukon, ahol további részletek is megtudhatók:

 

A megemlékezés előtt egy héttel (február 3-án) kerül megrendezésre a Kitörés Emléktúra.
Az alábbi plakáton minden fontos információ megtalálható, de a túra Facebook oldalán további részleteket lehet megtudni.

 

 

/ Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak