Belföld 

Megszűnik a Magyar Nemzet, elhallgat a Lánchíd Rádió

Szerdán jelenik meg utoljára a Magyar Nemzet napilap, kedd éjfélkor elhallgat a Lánchíd Rádió. A HírTV tovább működhet, ám leépítések lesznek a tévécsatornánál. A Heti Válasz csak akkor marad meg, ha talál magának vevőt, aki tovább finanszírozza a hetilapot. Simicska Lajos visszavonul a médiából.

Simicska Lajos úgy döntött nem finanszírozza a tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót.

A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.

A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg.

– közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. Úgy tudjuk, 10 órára hívtak össze szerkesztőségi értekezletet, itt jelentették be a munkatársaknak a tulajdonos, Simicska Lajos döntését.

A Lánchíd Rádió Kft ezzel párhuzamosan közölte, hogy éjfélkor elhallgat a Lánchíd Rádió.

A Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása.

Leépítés a HírTV-nél, a Heti Válasz kereshet magának új tulajdonost

A Simicska-médiaportfólióhoz tartozó HírTV-t ugyanakkor nem zárják be, tovább sugározhat, ám információnk szerint ott is “racionalizálás lesz”. Mindez nyilván leépítéseket jelent a tévécsatornánál.

A Heti Válasz sorsa is kérdéses, úgy tudjuk, hogy Simicska Lajos azt üzente meg, hogy kereshetnek maguknak új befektetőt. Ha találnak, eladja a lapot, és működhet tovább. Ellnekező esetben viszont a hetilap is megszűnik.

Sokáig a Fideszt szolgálták, aztán jött a G-nap

Simicska Lajos médiaportfóliója sokáig a Fideszt szolgálta, majd 2015-ben, a nevezetes G-napon nyilvánvalóvá vált Simicska Lajos szakítása Orbán Viktorral, így eztuán változott a lap irányvonala is. A Magyar Nemzet főszerkesztője, társtulajdonosa és a Hír TV elnöke Liszkay Gábor még aznap bejelentette felmondását, és több másik munkatárs is távozott az újságtól, köztük az ellenzék lejáratására szakosodott Célpont stábja és a teljes sportrovat. Több újságíró a Magyar Időkhöz igazolt, ismét Liszkay Gábor vezetésével. Az összeveszés törésvonalat húzott az orbánista és nem orbánista médiamunkások között.

A Magyar Nemzet főszerkesztője pár hónappal ezelőtt Simicska egyik bizalmasa és régi bajtársa, Schlecht Csaba lett. A  kampányban pedig sorra jelentetett meg kormánypárti politikusokat támadó, leleplező cikkekeket (Semjén Zsolt vadászata, Kósa Lajos és a csengeri nő története).

/Index nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak