Kékfény 

Megharapott és kirabolt egy 14 éves fiút egy nő

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy 20 éves nőt, aki megharapott és kirabolt egy 14 éves fiút Budapesten – derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

 

A vádlott még 2017. december 15-én délután a főváros V. kerületében, a Kálvin téri metróaluljáróban ment oda a kiskorúhoz, akitől pénzt kért, majd beszélgetni kezdett vele. Ezalatt a IX. kerületi Ráday utcáig sétáltak, ahol a nő azt kérte a fiútól, hogy adja kölcsön neki a telefonját addig, amíg azon felhív valakit.

A sértett ebbe beleegyezett, de csak úgy, hogy a saját kezében tartja a telefont, amíg a nő telefonál. A vádlott azonban kivette a kezéből a telefont, amit a fiú többször is megpróbált visszakérni. Mivel a nő ennek ellenére nem adta vissza a készüléket, a sértett megpróbálta azt visszavenni, ekkor azonban a vádlott megharapta a kiskorú egyik ujját, majd kirántotta a telefont a kezéből. Ezután a készüléket a válltáskájába tette, és azzal elindult.

A 14 éves fiú továbbra is vissza akarta venni a telefonját, ezért egy ideig még követte a nőt, aki ekkor emelt hangon közölte vele, hogy az az ő telefonja, majd megkérdezte a sértettől, azt akarja-e, hogy megverjék. A kiskorú ezután már nem merte tovább követni a nőt.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nőt rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban, a gyanúsítástól számított 30 napon belül bíróság elé állította. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt három év két hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, a kiszabott börtönbüntetés tartamának felemelése végett fellebbezett. A vádlott és a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. A bíróság ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.

 

/ mno.hu nyomán Patrióta;   Vezető kép (illusztráció): TV Animare /

Kapcsolódó tartalmak