Betolakodók Külföld Kultúra 

Megdöbbentő! Mégsem agysebészek a migránsok.

Ugye emlékszünk még az Európát a menekülthullám idején elárasztó szír orvosokra és informatikusokra? Akiknek befogadásával nemcsak emberbaráti kötelességünket teljesítjük, azaz velük teszünk jót, hanem mi, európaiak is jól járunk, mert a pillanatok alatt munkába álló embertömegek felpörgetik a gazdaságot. Azóta többször is kiderült, hogy a gyors munkába állás inkább vágyálom. De most a német Bild napilap derítette ki, hogy még az eddig gondoltaknál is rosszabb a helyzet.

Az történt, hogy egy szövetségi intézmény (a szakképzésért felelős) leellenőrizte egy másik szövetségi intézmény (a munkaügyi) adatait, és meglepő dolgokat talált.

Kiderült ugyanis, hogy amikor a munkaügyi hivatal arról beszélt, hogy a munkát kereső több százezer migráns 30 százalékának nincs semmilyen használható végzettsége, akkor ez a szám csak azokat tartalmazza, akik ezt be is vallották.

A menedékkérőknek azonban van további 25 százaléka, aki egyáltalán nem is válaszolt semmit az iskolai végzettséget firtató kérdésre. Márpedig – érvel a szakképzésért felelős hivatal – elég életszerűtlen, hogy ha valakinek lenne használható végzettsége, akkor eltitkolná azt.

Viszont, ha ezt figyelembe veszik, akkor a menekültek nem 30, hanem 59 százaléka lesz végzettség nélküli.

Persze nagy országonkénti szórással:

a szomáliaiaknál ez az adat csaknem 80 százalék, de az eritreaiaknál is 70 fölött van. És bizony a hírekben legtöbbet szereplő csoportoknál sem sokkal jobb a helyzet: az irakiak 71, az afgánok 69, a szírek 56 százalékának nincs végzettsége.

Iskolázatlanok aránya különböző nemzetiségű migránsoknál

 

De persze a maradékban van azért biztos néhány orvos is.

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/válasz.hu nyomán Patrióta/

 

Kapcsolódó tartalmak