Belföld Betolakodók Kultúra 

Márfi Gyula érsek: kultuszt csinálnak a homoszexualitásból

Az elmúlt években némileg növekszik a házasságkötések és a keresztelések száma – többek között ez is elhangzott Márfi Gyula érsek minapi előadásában Szentgálon.

A Szentgáli Polgári Szövetség Egyesület és a Szentgál Kultúrájáért Alapítvány kedden este újabb beszélgetős összejövetelt tartott. A vendég ezúttal Márfi Gyula veszprémi érsek volt, aki a családok évéről és a hitről tartott előadást az érdeklődőknek.

A beszélgetés egyik fő vonala a migráció volt, amely mára az érsek szerint a hagyományos dzsihád helyébe lépett.

Nem lehet róla beszélni, de sajnos realitás…

– fogalmazott.

Elhangzott az is, hogy a muszlim nők szerepe társadalmukban az, hogy „szülni, szülni, szülni… Egy muszlim családban 5-10 gyerek az elfogadott, a normális egy asszonytól.” Kiemelte, hogy a muszlimok szerint ők magasabb rendű lények, mint mi vagyunk. A családok átalakulása, „eltorzulása” kapcsán beszélt a proletár internacionalizmusról, a kommunizmusról, amely a családanya helyére a dolgozó nőt állította.

Bevezették az abortusztörvényt, gyakorlatilag minden terhesség megszakítható volt

– fogalmazott Márfi Gyula, aki úgy vélte: azokban az időkben kezdte el az ország a tartalékait felélni, majd jött az újabb mélyütés, a globalizmus, a világpolgár.

Számukra nincs haza, ők ott érzik jól magukat, ahol a legkevesebb munkával a legtöbb pénzt lehet keresni

– jelentette ki, majd beszélt azokról az orvosokról, mérnökökről is, akik az egyetem után azonnal külföldre mennek.

Óriási pénzbe került a taníttatásuk, ám annyi kötelességet nem éreznek, hogy valamit visszaadjanak. A család is háttérbe került és most már a családanyák helyére nem a dolgozó nő lép, hanem a szingli, akinek fő célja az, hogy önmagát megvalósítsa. Ami önmagában nem rossz, de nem öncélúan kezelve.

A veszprémi érsek szentgáli előadásában azt is kiemelte, hogy az elmúlt években némileg növekszik a házasságkötések és a keresztelések száma. Szót ejtett a „másságkultuszról” is: „ami eltér a normálistól, azt idealizálják” – hangzott el.

Kimondom: sem az élettársak, sem az egynemű partnerek – anélkül, hogy ítélkezni akarnék a homoszexuálisok és a leszbikusok felett – nem alternatívái a házaspároknak

– mondta. Majd a házastársakról és a házasulandókról volt szó, de fókuszba került a szeretet, a tisztelet és a keresztény házasság alapja is.

Nem bántom a homoszexuálisokat, de hogy kultuszt csinálnak nekik, azt elítélem, mert ez nem a jövőbe mutat, hanem visszavisz a Római Birodalom dekadens fázisába, és még régebbre, Szodoma korába

– mondta.

A Napló kérdésére, hogy Ferenc pápa 2020-as magyarországi látogatásáról lehet-e többet tudni, az érsek azt válaszolta, hogy egyelőre nem, de a szentatya valóban részt vehet két év múlva a budapesti 52. Eucharisztikus Világkongresszuson. Mint ismeretes, legutóbb 1996-ban Szent II. János pápa járt Magyarországon.

/Veol nyomán Patrióta, Fotó: Juhász-Léhi István/

Kapcsolódó tartalmak