Belföld Betolakodók 

Már épül a második kerítés a határon

A kormány ígérete szerint két hónapon belül kész lesz az a második “okoskerítés”, amelyet Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere vetett fel a bevándorlás hatékony megakadályozása miatt. 

A Bács-Kiskun megyei Kelebiánál és Csongrád megyei Ásotthalomnál megkezdődött a második kerítés építése. Az első vonalhoz hasonlóan a másodikat is a büntetés-végrehajtás munkatársai, illetve fogvatartottak készítik.

Kelebiánál már állnak a kerítés tartóoszlopai. A Csongrád megyei Ásotthalomhoz pedig már leszállították az építéshez szükséges eszközöket, a kerítés elemeinek egy részét, amelyről Toroczkai László adott hírt.

Lassan itt a tavasz, ezért a kormány azt szeretné, ha a kerítés hatvan napon belül állna, mivel az enyhébb idő beköszöntével újra nagyobb tömegekben érkezhetnek migránsok a szerb-magyar határhoz. Ne feledjük, Törökországban közel 4 millió migráns várakozik.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint idén az Európába érkezett bevándorlók száma már meghaladja a tízezret, ami háromszor annyi, mint tavaly ugyanebben az időszakba.

Fotó: AFP

Az első kerítést még 2015 nyarán építették fel a 175 kilométer hosszú szerb–magyar határszakaszon. Később, szeptemberben már a horvát-magyar határon is felhúzták a drótakadályt, igaz, sok helyen csak egy 60 centiméter magas “kerítést”, amit könnyebb átugrani, mint megkerülni.

A kormány által múlt héten elfogadott idegenrendészeti szabályok szerint a migránsoknak addig kell várakozniuk a határon ameddig végleges döntés nem születik az ügyükben. Korábban, ha valakinek nem zárult le az ügye 28 nap alatt, akkor a tranzitzónából az ország belsejében lévő nyílt befogadóállomások valamelyikében szállásolták el. Ugyanide kerültek az úgynevezett érzékeny csoportba tartozók, azaz a kisgyermekes családok, az idősek, a betegek, illetve a kísérő nélküli kiskorúak is.

888 nyomán Patrióta.info

Kapcsolódó tartalmak