Belföld 

Már a hívásnál szidalmazták a mentőket a cigányok, ezért kellett rendőr is Csenyétére

Meghalt egy cigány – valószínűleg a mentősök hívása előtt már halott volt, mivel azzal hívták fel őket, hogy élettelenül fekszik. Azonban a korábbi tapasztalatok alapján, inkább csak rendőri segítséggel vonultak a helyszínre a mentősök. A cigány kisebbség tagjai ugyanis többször mentősre támadtak már az elmúlt években…

A falu, szintén cigány polgármestere szerint a mentősök nem mentek be a romatelepre, hanem megvárták a rendőröket. Időközben a férfi meghalt. Szerinte a holttestet ő vitte ki a telep szélén várakozó mentőkhöz, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani, szerintük a beteg amúgy menthetetlen volt.

A rendőrség vizsgálódik, a mentők kérdésünkre azt írták: „A jelzett esetben a mentőhíváskor egy élettelenül fekvő férfiről tettek bejelentést, ezért két mentőegységet is riasztottunk, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítettük az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében.

A MENTŐKET MÁR TELEFONON KERESZTÜL SZIDALMAZÁS, FENYEGETÉS ÉRTE (AZ ELHANGZOTTAKAT HANGFELVÉTEL DOKUMENTÁLJA), EZÉRT A HELYSZÍNRE KÜLDÖTT BAJTÁRSAINKNAK A BIZTONSÁGOS BETEGELLÁTÁS ÉRDEKÉBEN RENDŐRI SEGÍTSÉGET, VÉDELMET KÉRTÜNK. A HÁZBÓL KIHOZOTT BETEG ÚJRAÉLESZTÉSÉT A MENTŐK IS FOLYTATTÁK, DE A BETEG ÉLETÉT SAJNOS NEM LEHETETT MEGMENTENI, A HALÁL OKÁT SZAKÉRTŐI VIZSGÁLAT FOGJA TISZTÁZNI.

A veszélyeztetettség az ellátásban részt vevő mentők számára kritikusan nehéz helyzetet teremtett, szolgálatukat folytatni nem tudták, ezért számukra pszichológus segítségét biztosítjuk.

A HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBÖZTETÉS VÁDJÁT VISSZAUTASÍTJUK, A MENTŐK FONTOS ALAPÉRTÉKE AZ EGYENLŐSÉG, AZ A HIVATÁSUNK, HOGY A LEHETŐ LEGJOBB ELLÁTÁST MINDEN RÁSZORULÓ SZÁMÁRA EGYFORMÁN BIZTOSÍTSUK.”

A fenti képen Kiss István, Csenyéte polgármestere látható.

 

Kapcsolódó tartalmak