Belföld Kékfény 

Majdnem megismétlődött az olaszliszkai lincselés Sályban

Egy olvasó levélben kereste meg az alfahírt azzal, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sályban szombat este majdnem „újra játszódott az Olaszliszkai lincselés”.

 

A levelet teljes egészében közöljük:

„Egy ittas egyén elütött egy, az úton sétáló, roma származású embert. Ezen felháborodva a népes rokonság rátámadt a sofőrre, és az autóból kirángatva ütni, rúgni kezdték. Az autóval segítségére siető illető személyre is rátámadtak, de volt annyi lélekjelenléte, hogy magára zárta a járművet, és tolatni kezdett, de az autóban így is jelentős kárt tettek. A Bükkábrányi bánya mentősei érkeztek a helyszínre ahol a kedélyek nem csillapodtak, és a mentősökkel is ordibált a népes rokonság, hiába volt már addigra rendőri jelenlét is. A rendőrség részéről semmilyen rendrakás nem történt, mivel csendben nézték végig a történet végét. A gázoló a verés következtében koponyaalapi törést szenvedett.”

 

Kérdésekre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság választ egyelőre nem adott. A boon.hu azonban elérte a rendőrség illetékes sajtóreferensét, aki elmondta:

“A közlekedési baleset miatt a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 69 éves sályi férfival szemben. Az immár gyanúsított férfi november 18-án 17 óra körül Sály belterületén elütött egy gyalogost, akit súlyos sérülésekkel vittek kórházba.”

 

A rendőrség csoportos garázdaságot is megállapított

„A baleset után kialakult incidens miatt, a hatóság csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, és ez ügyben már gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség egy 35 éves sályi férfit”

– tájékoztatta a portált a rendőrségi sajtóreferens.

 

„A gyanúsított november 18-án 17 óra után társaival bántalmazott egy helyi férfit, aki korábban elütötte a gyanúsított ismerősét a településen. A bántalmazott sofőr, könnyű sérüléseket szenvedett, illetve a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott…”

– tette hozzá.

 

A rendőrségi sajtóreferens szerint:

“Az olvasó által állítottakkal ellentétben a helyszínre rendelt és megfelelő számú rendőri egységek haladéktalanul megtették a szükséges intézkedéseket, illetve felléptek az indulatos csoport tagjaival szemben.”

 

Továbbá megerősítette:

“A hatóság által indított büntetőeljárások folyamatban vannak.”

 

/ alfahír nyomán Patrióta;   Vezető kép: pennlive  /

Kapcsolódó tartalmak