Belföld Közélet Külföld 

Magyarország a harmadik világháborúban Izrael oldalára állt

Izrael hűséges, csatlós kutyájaként, a közel-keleti konfliktus Magyarországra való behozatalával az Orbán-kormány végtelenül elkötelezett az elnyomott és igazságtalanul gettókba zárt palesztinok további elnyomásában, illetve az iszlám világ elleni harcban. Csak “Magyarország” vétózta meg az Európai Unió 28 tagországa közül, a “palesztin-kérdésben” kiadott közös nyilatkozatot. Nézzük meg a dolgok hátterét!

Ha megvizsgáljuk Orbán Viktorék Izrael-politikáját, akkor rögtön választ kapunk minden, magyarországi bel- és külpolitikában is megjelenő, ide kapcsolódó kérdésre.

  1. A migránsinváziót felhasználják egy egész világvallás megbélyegzésére, konkrétan az iszlámellenességre, ami nettó vallásellenességként mutatkozik meg, tekintve, hogy nem a valódi keresztény értékek, hanem a liberális-modern életvitel féltéseként jelenik meg. Ugyanis sem a nők kihívó öltözködése, sem a feminizmus nem egy védendő érték, de a mértéktelen pálinkaivás sem egy olyan tényező, amiért értelmes embernek hadakoznia kellene. Ezek nemcsak iszlámellenes, hanem keresztényellenes viselkedési formák is. A demokrácia féltése, a homoszexuálisok jogainak féltése, vagy éppen az antiszemitizmus terjedésétől való rettegés sem lehet érv az iszlámmal szemben. Sőt, magát konzervatívnak, valóban jobboldalinak valló ember számára az iszlám éppen ezért kellene, hogy szimpatikus legyen…
  2.  “Soros”: Soros György Benjamin Netanjahu ellensége. Netanjahu amúgy olyan korrupciós ügyekbe keveredett, amiből csak azzal tudott kilábalni, hogy a palesztinokat üti tovább és visszamenőleg törvényt módosít (katt). Az izraeli belpolitika kísértetiesen hasonlít a magyarországira: a politikusbűnözést egy külső ellenség felmutatásával kell leplezni. Filkenstein-féle propagandagépezet működik mind a két országban. A magyarországi belpolitikában nem antiszemita kampány van Sorossal szemben, hanem a zsidó belpolitika gyűrűződött be. Sorost csak azért lehet szidni, mert Netanjahu ellensége. Ki hiszi el különben, hogy a Soros-ösztöndíjas fideszesek maguktól “világosodtak” meg? Valószínűbb, hogy hideg, racionális érdekek húzódnak meg a háttérben. A látványszínház, a lejátszástechnika másodlagos és a megtévesztést szolgálja.
  3. Európai Unió mint ellenség: A “Soros” témához hasonlóan ne higgyük azt, hogy az eddig feltétlenül hű, uniópárti fideszes politikusokban egyik napról a másikra felébredt volna a nemzeti öntudat. Sokkal inkább azt látjuk, hogy az uniós tagságunk alku tárgya lett a külpolitikai mozgásainkban. Míg Oroszország kedvéért csak egy-két témában súrlódunk az EU-val, addig Izrael érdekeiért korlátlanul vállaljuk a konfliktusokat, ami magyar szabadságharcként kerül tálalásra. A másik fontos ütközési pont a már említett politikusbűnözés fenntartása.
  4.  A “magyar” belpolitika és a média is teljes mértékben meghatározott az aktuális izraeli helyzettől. Amikor itt balliberális kormányzat van és a nekik tetsző kormány van hatalmon Izraelben, akkor a baloldali média hallgat a palesztin helyzetről és a Fidesz-média támadja Izrael-politikáját, feltűnik Palesztina védelmezőjeként, majd amikor fordul Magyarországon és Izraelben is a helyzet, akkor mindenki szerepet cserél: a Fidesz és a hozzájuk köthető médiagépezet kiáll az illegális, területfoglaló telepek mellett, Nagy-Izrael mellett teszi le a voksát a palesztinokkal szemben, míg a balliberális média hirtelen komoly Izrael-kritikát kezd el megfogalmazni és ők állnak ki a palesztinok mellett. Legjobb példák erre Bayer Zsolt (katt) átfordulása és az Index (katt), vagy éppen a 444.hu (katt) hozzáállása is.

Persze, mondhatnánk és joggal vethetnénk fel, hogy a Fidesz reakciója természetes, hiszen a migránsinvázióval szemben, mintegy természetes szövetségesünk az az Izrael, ahol napi szinten kell harcolniuk az arab (a propagandában “iszlám”) terrorizmussal szemben. Itt azonban le kell szögeznünk, hogy ellenségem ellensége nem a barátom, akkor sem, ha az ellenségem bemutatja, hogy az ő ellensége milyen. Ráadásul világosan látszik, hogy leginkább az iszlám világ söpredéke az, amelyik Európába áramlik. Egy valódi muszlimnak az identitásában ugyanolyan fontos a patriótizmusa is, tehát otthon akar boldogulni. A hazájukat elhagyók döntő többségében maximum csak formailag tartják a vallásukat minimális ideig,  de inkább a liberális-hedonista-modern életvitelért és anyagi javakért jönnek Európába kimondva, vagy kimondatlanul.

A néger és egyéb, nem muszlim bevándorlók kérdésére pedig nem ad megoldást az iszlámellenesség. Sőt, semmilyen “ellenesség” önmagában nem ad megoldást, hanem csak és kizárólag a saját hagyományok valódi megélése, nevezetesen a tradicionális kereszténységes megerősödése az, ami kiutat jelenthetne. Erre azonban kevés az esély a csak szavakban keresztény, ám a gyakorlatban teljesen materialista és ateista, individualista életvitelt folytató, az anyagi javak bálványozásában élők körében.

(Azt “apró” tényt most csak megemlítjük, hogy a Fidesz mennyi kínai, ukrán és egyéb, köztük arab és néger bevándorlót telepített már le hazánkba, akár a jól jövedelmező kötvények által, akár mindenféle “tanulmányi” programoknak köszönhetően. A jelenlévő bevándorlók számát 50.000-100.000 fő közé teszik.)

Kellően mély és alapos vizsgálódás után könnyen belátható, hogy a migránsválságot Izrael politikája okozza, ami egyenlő a Közel-Kelet lángba borításával. Ennek fő eszköze, mintegy ökle az Amerikai Egyesült Államok, ami ország fő küldetése a tradicionális berendezkedésű országok és törekvéseiknek az ellehetetlenítése és felszámolása. Aki nem hiszi, gondoljon csak bele, hogy mivel végződött az európai világháború (az első és a második világháború együttesen): a liberális demokrácia totális uralmával. Még a győztes országoknak is gyorsan demokratizálódniuk kellett…  Azt is mondhatjuk, hogy a harmadik világháború jelenleg az iszlám világgal szemben történik, miután Európát teljesen liberalizálták és modernné tették a kereszténység legyőzősével és mintegy zárójelbe tételével.

A migránsözön azonban nemcsak egy mellékhatás, egy tünet, hanem cél is a sötét hatalmaknál: egyrészről kiüríteni a területeket Izrael számára, másrészről bemutatni és meggyűlöltetni az iszlámot Európában, harmadrészt még jobban legyengíteni és összekeverni az európai országokat, mintegy büntetésül, amiért rendre Palesztina mellé állnak Izraellel szemben.

A fentiek fényében jöhet akkor a legújabb hír, miszerint “Magyarország” már ötödjére vétózott meg egy Izraelt elítélő nyilatkozatot az elmúlt két évben: Az Európai Unió gyakorlatilag figyelmen kívül hagyta a magyar kormányzat utolsó pillanatban benyújtott vétóját, és annak ellenére is egyfajta közös álláspontot fogalmazott meg Izrael ügyében az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén – írta meg a brüsszeli EUObserver, nyomában pedig az MTI.

brüsszeli hírportál arról számolt be, hogy közvetlenül a hétfői ülés előtt Magyarország elutasította az EU tervezett nyilatkozatát, de az unió soros elnökségét júliustól betöltő Finnország ENSZ-nagykövete azt ennek dacára is felolvasta. Noha Kai Sauer azzal kezdte a felszólalását, hogy huszonhét uniós tagállam nevében beszél, amelyeket Magyarországot kihagyva fel is sorolt, utána olyanokat mondott, hogy „az Európai Unió súlyos aggodalmát fejezi ki a kétállami megoldást veszélyeztető jelenlegi trendek miatt”, illetve az EU álláspontját ismertette az izraeli telepek és a palesztin tüntetők halála ügyében.

Diplomáciai források szerint alapvetően a jelenlegi román EU-elnökségnek kellett volna előadnia a közösség álláspontját, de ehhez egyetértésre lett volna szükség a tagállamok között. Az EUObserver által megkérdezett illetékesek közölték, hogy Magyarország a legeslegutolsó pillanatban fejezte ki tiltakozását, és azt nem is indokolta semmivel, a végeredmény pedig így egyfajta átmeneti pragmatikus megközelítés volt „a magyar konokság” miatt.

Orbán Viktor Netanjahu szövetségese, és ez a szimbolikus geográfián túlmutató konkrét lépésekben is megnyilvánul. Amikor Trump áthelyezte az amerikai nagykövetséget Jeruzsálembe, Magyarország egyike volt annak a négy EU-s tagállamnak, melynek képviselői részt vettek az erre celebrált amerikai ünnepségen. Idén februárban aztán Magyarország, ha a nagykövetségét nem is, de a külgazdasági képviseletet szintén áthelyezte Tel Avivból a vitatott státuszú Jeruzsálembe. A lépések elleni tiltakozásul hazahívták Magyarországról a palesztin nagykövetet.

Az EU szerint tartózkodni kell az olyan egyoldalú intézkedésektől, amelyek „veszélyeztetik a kétállami megoldást célzó, közel-keleti béketárgyalások felújítását”, Jeruzsálem státuszát tárgyalások útján kell rendezni. Külpolitikai kérdésekben az EU tagállamai egységes szavazással hoznak határozatokat, azonban pont az ilyen vétók kikerülése érdekében az Európai Bizottság nemrég javaslatot tett a minősített többségi döntéshozatalra való áttérésre. Ezt az EU-tagok többsége, köztük Németország és Franciaország is támogatja, viszont ehhez is egyhangúságra lenne szükség, ami nem valószínű, hogy meglesz.

Kapcsolódó:

Egy harcos gondolatai a magyarországi iszlámgyűlöletről: a Fidesz és a Netanjahu-terv

Tegnap még zsidóztunk, ma már muszlimozunk

 

/Patrióta/

 

Kapcsolódó tartalmak