Külföld 

Magyarország teljes mellszélességgel kiáll a cionista érdekeket kiszolgáló “béketerv” mellett

Donald Trump Benjámin Netanjahuval tartott közös tájékoztatóján bemutatta a “Deal of the century” “béketervet”, melyet szélsőségesen cionista veje Jared Kushner dolgozott ki az Izrael és Palesztina közötti konfliktus megoldására. A tervezet végrehajtása körülbelül Palesztina végleges pusztulását jelentené. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel karöltve kijelentette, hogy minden olyan kezdeményezést támogat Magyarország, mely a térség konfliktusának megoldásához vezetne, magyarul, nem számít a legnagyobb, jelenleg is zajlódó genocídium…

De milyen megoldást is kínálna a “Deal”, és miért felháborító, hogy ezt Magyarország is támogatja? Izrael korábban zsidó telepeket létesített Ciszjordániában, ezáltal ezen területen is csökkentette a palesztin nép arányát a zsidókkal szemben.  A tervezet a kétállamiság intézményét fogadná el a térségben. A “béke” megvalósításával Izrael annektálni tudná az országrészt, mivel a tervezet értelmében a telepeken a cionista rezsim katonai támaszpontokat tarthatna fent, ugyanis Palesztinán belül ezen telepek Izraelhez tartoznának. A dokumentum elfogadásával így már legálisan állomásozhatnának izraeli csapatok Palesztina belsejében. Továbbá Jeruzsálemet teljes mértékben izraeli fennhatóság alá helyezné, és az ország fővárosaként fogadná el. A “béke” kizárólag Izrael érdekeit támogatja, a kidolgozáson csak az USA és Izrael vettek részt, a palesztin politikusokat meg sem hívták. Ezek alapján láthatjuk, hogy a magyar külügy egy olyan tervezetet támogat, mely a cionista rezsimet szolgálja ki teljes mértékben, továbbá elnyomja az őslakos palesztin lakosságot, és végleg megsemmisítené az amúgy is töredékére zsugorított Palesztinát.

Viszont még nincs minden veszve, ugyanis a palesztin szervezetek félretették ellentéteiket, tárgyalást kezdeményeztek egymás között, mely során megegyeztek, hogy összefognak a cionista rezsim ellen, és megvédik országukat. A tüntetések már most megkezdődtek, a szervezetek közösen meghirdették a Harag napját, és elkezdték pedzegetni, hogy felbontják az oslói megegyezést. A gázai határ közelében tüntetőket az izraeli hadsereg csak tömegoszlató fegyverek használatával tudta távozásra bírni, de a térség minden pontján zajlanak demonstrációk. A tüntetők kezében megjelentek a “Palesztina nem eladó” feliratokkal ellátott transzparensek, ebből arra következtethetünk, hogy a szervezeteket már megpróbálták lefizetni.

Törökország kijelentette, hogy minden lehetséges eszközzel kiáll a palesztin testvérei mellett; ez tovább fokozhatja a helyzetet.

“Ha egyesülünk, sem Netanjahu, sem Trump nem meri elvenni jogainkat”
/ Kalil al-Haja, a Hamász egyik vezetője/

/Magyar Nemzet és Orientalista.hu nyomán Patrióta/

Kapcsolódó cikkeink:

57 ország Jeruzsálemet ismerné el Palesztina fővárosaként

Az amerikai külügyminiszter bejelentette: az illegális ciszjordániai zsidó telepek léte nem sérti a nemzetközi jogot

Magyarország a harmadik világháborúban Izrael oldalára állt

Erdogan kíméletlenül megmondta az igazságot Netanjahuról és Izraelről

 

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak