Belföld 

Liberális agymenés: legalizálnák a marihuánát Fodor Gabrielláék

Módosító javaslatot nyújtott be a szélsőliberális Fodor Gábor a kannabiszfogyasztás legalizálásáról – vette észre a 444.hu. A Fidesz-kormány idején, szerencsére  elképzelhetetlennek tűnő, életellenes törvény életbeléptetését a 2014-ben a baloldali közös listán mandátumot szerzett volt SZDSZ-elnök indoklása egybevág a nemzetközi liberálisok törekvéseivel.

Szerinte a kannabisz fogyasztásának kriminalizálása veszélyeket rejt, „a büntetőjogi elrettentésen alapuló drogpolitika nem lehet sem hatékony, sem pedig igazságos, mivel sokkal nagyobb ártalmat okoz, mint a drogfogyasztás maga, amelyet egyébként sem képes megszüntetni vagy megelőzni.”

A „kannabisz, mint belépő drog” elméletet az élet mindig igazolja. A cigánygettók csak azért a biofű és egyéb még ártalmasabb kábítószereket fogyasztják, mert az olcsóbb.

A marihuána, pontosabban „a kannabisz, kannabisz-gyanta, -extraktum és -tinktúra, a tetrahidro-kannabinol (THC) izomerek és szterokémiai variánsaik” fogyasztása kikerülne a 2012. évi C. törvény 459. § tiltó hatálya alól az újabb nemzetpusztító javaslat hatására.

Nemzeti kannabiszbolt?

A törvényjavaslat szerint 21 év felett lehetne  szabadon fogyasztani marihuánát, ennél fiatalabbak csak gyógyászati célból juthatnának hozzá. A termesztésről nem rendelkezik a javaslat, arról viszont igen, hogy a forgalmazást jogszabályban meghatározott üzletek bonyolíthatnák le.

Az ellenzéki vergődésben eszement Fodor 2018. január 1-jén léptetné hatályba a törvényt, ami újabb indok arra, hogy soha többé liberális-baloldali kormányzást Magyarországra!

/Drogos Index korrigálva Patrióta/

 

Kapcsolódó tartalmak