Belföld 

Leszámolás: Dúró Dórát kirúgta a Jobbik (frissítve)

Annak ellenére, hogy az elmúlt napokban kinyilvánította, hogy marad a Jobbikban, nem platformozik és a szakpolitikának él, és megígérte Sneider Tamás és Vona Gábor is, hogy nem lesznek leszámolások. Kedden döntöttek a frakcióból való kizárásáról, ma pedig visszahívták a mandátumáról…

Dúró Dóra: nem is értesítettek, hogy tárgyalni fog a frakció a kizárásomról

Mit sem tudott arról Dúró Dóra, hogy a keddi ülésen saját frakciótagságáról való döntés lesz az egyik napirendi pont – mesélte el az atv.hu-nak. Majd hozzátette: „így működik a Jobbik”. A kérdésre, miszerint elhagyhatja-e a pártot, azt válaszolta az országgyűlési képviselő: vélhetően nem lesz más választása.

Tegnap bizalomvesztésre hivatkozva kizárta a Jobbik frakciója Dúró Dórát, aki ma reggel azt írta közösségi oldalán, hogy kész visszaadni a mandátumát.

Az atv.hu megkereste az országgyűlési képviselőt, aki elmondta, a mai elnökségi ülésen döntenek arról, hogy felszólítják-e őt a mandátuma visszaadására. Ha felszólítják – ahogyan azt már jelezte is kora reggel – kész visszaadni mandátumát. A kérdésre, hogy kilép-e a pártból, azt felelte: vélhetően ezzel kapcsolatban nem lesz más választása, viszont elég „sűrű” most ez a pár óra ahhoz, hogy megalapozott nyilatkozatokat tudjon tenni.

Mint mesélte, a tegnapi ülés összehívása nem volt annyira gyors, így állítása szerint kiküldték előre a napirendi pontokat. Ezért nem is tudott arról, hogy saját kizárása lesz a téma. Dúró Dóra elmondta, olyan értelemben meglepetésként érte mindez, hogy előre nem szóltak neki, azonban a Jobbik eddigi hatalomgyakorlásából kiindulva nem volt annyira meglepő számára a döntés. „Így működik a Jobbik” – tette hozzá.

Arról is kérdeztük, hátrahagyja-e a politikát, erre azt felelte: elképzelhetőnek tartja, de még ebben sem hozott végleges döntést. Hozzátette: szerinte annyira nem egyöntetű a frakció, mint ahogyan azt próbálták beállítani, hiszen tegnap is volt négy képviselő, aki a kizárása ellen szavazott, a mostani néhány órás tapasztalata alapján pedig úgy érzi: a Jobbikban sokan nem is számítottak erre a lépésre, sokan úgy keresték meg most őt, hogy ez az „utolsó csepp a pohárban és kilépnek”. Erről azt mondta, hogy nagyon nagy veszteségek fogják érni a pártot.

Korábban írtuk

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportjának keddi ülésén úgy döntött a párt, hogy kizárják a parlamenti frakcióból Dúró Dórát, értesült a Jobbik-közeli Alfahír. A hírt Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője is megerősítette. A frakció titkos szavazással, 20 igennel, 4 nemmel, valamint 1-1 tartózkodással és érvénytelen szavazattal döntött Dúró kizárásáról.

“Nem a véleménykülönbség, hanem a kongresszus után történtek miatt döntöttek így” – mondta a szóvivő okokat keresve a kicsinyes bosszúállásra, hiszen Dúró Dóra a kongresszus utáni nyilatkozataiban kifejtette, hogy nem platformozik és a Jobbikban szeretne tovább dolgozni, a szakpolitikának szeretne élni.

Toroczkai László is reagált a Facebook-oldalán Dúró Dóra kizárására (katt): “Dúró Dórát ma kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából. Egyetlen bűne, hogy volt bátorsága elnökhelyettes-jelöltként mellém állni az elnökválasztási kampányban, pedig az alapszabályt éppen azért módosították, mert arra számítottak, hogy a párt első vonalából úgysem mer senki velem párban indulni. Dúró Dóra a mai napig arról beszélt, hogy a Jobbikot egyben kell tartani, mert az ő élete is ennek a mozgalomnak a részévé vált. Mától nincs értelme többet erről beszélni. Előre kell tekinteni. Húsz évvel ezelőtt a MIÉP-ben kezdtünk politizálni, aztán hosszú évek mozgalmi munkája után sokan a Jobbikban folytattuk. A pártok jönnek, mennek. Születnek és elmúlnak. A bajtársi közösség azonban marad. Mi itt voltunk, vagyunk és leszünk. Egyszerűen magyarok. Mi Magunk.”

/Index nyomán Patrióta/

 

 

Kapcsolódó tartalmak