Belföld Közélet 

Lemondott Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója

Tizenhat év után távozik a Jobbik egyik legfontosabb háttérembernek számító, nagy befolyással bíró Szabó Gábor a pártigazgatói posztról, helyét a leköszönő pártelnök, Sneider Tamás veszi át, írja a Népszava.

Sneider Tamás megerősítette a Népszava értesülését. A távozó pártelnök azt mondta: Szabó Gábor tizenhat évig töltötte be ezt a fontos tisztséget, érthető, ha valaki elfárad ennyi idő után. Szabó maga döntött a távozásról. Sneider szerint miközben a Jobbik kommunikációja sokat javult, szervezettségét tekintve a párt – részben az Állami Számvevőszék által kiszabott súlyos büntetések miatt is – nagy lemaradásban van. Ezen kell javítani a parlamenti választások közeledtével.

Szabó szinte megszállottként végezte munkáját, minden tagszervezeti vezetőnek és tagnak tudta a nevét, minden a párttal kapcsolatos ügynek részleteiről tudott.

Mint az korábban írtunk, eléggé nyilvánvalóak a jövőbeli tisztségek leosztásai a Jobbikon belül.
A magát proletárnak nevező Szabó valószínűleg érezte, hogy Jakab Péter támogatóinak száma meghaladna bármely más jelölt szavazatszámát és feltehetőleg Jakab megválasztása után egy személyben fog hozni személyi döntéseket és saját embereit teszi majd felsőbb pozíciókba.

Talán már kevés lett volna a Szabó féle pragmatikus szempontok szerinti döntéshozatalok a 2022-es koalícióra, hiába legfőbb felelőse az egykori nemzeti radikális párt vakvágányára jutásának.

Ezentúl Sneider feladata lesz a párt minden krízishelyzetét kezelni, ahogy azt tette a hattérből minden esetben Szabó Gábor.

Kép: Origo

/Az Index nyomán Patrióta/

 

 

Kapcsolódó tartalmak