Belföld Közélet 

Lemondásra szólította Kész Zoltánt az 56-os Szervezet Országos Elnöksége

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Országos Elnöksége a független országgyűlési képviselő a vehir.hu-nak adott interjúja nyomán kérte Készt a távozásra.

A szervezet az alábbi közleményt juttatta el a lapnak, melyet változtatás nélkül közlünk.

K Ö Z L E M É N Y

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Országos Elnöksége megdöbbenéssel értesült a baloldali és liberális politikai pártok által támogatott Kész Zoltán „független” országgyűlési képviselőnyilatkozatáról, melyet a vehir.hu veszprémi internetes portálnak adott.

A közösségi médián keresztül terjesztett botrányos megnyilvánulásaival a totalitárius diktatúrák áldozatait és azok leszármazottait sértő Kész Zoltán bocsánatkérés helyett azokat gyalázza, akik vállalhatatlan cselekedeteivel szembesítették.

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet visszautasítja Kész Zoltán kijelentéseit. Felhívjuk Kész úr szíves figyelmét, hogy az orosz állami médiában éppen az ő megválasztását is támogató MSZP egyik politikusának, Havas Szófiának az 1956-os forradalmat gyalázó mondatai nyomán hangzottak el a sértő kijelentések. Kész Zoltán állításával ellentétben a Külügyminisztérium behívatta az orosz nagykövetet és tiltakozott a műsor miatt, ahogy bajtársi közösségünk is kifejezte felháborodását.

Közösségünk nem folytat politikai tevékenységet, nem a pártok elvárásai, hanem bajtársaink lelkiismerete alapján cselekszünk. Ezért tagjaink 2018-ban sem támogatnak olyan jelölteket, akik mögött az 1990 előtti diktatúra utódpártja és a 2006-os szemkilövető koalíció utódszervezetei állnak.

Bajtársi közösségünk ismételten felszólítja Kész Zoltánt, hogy kövesse meg a kommunista diktatúra áldozatait és távozzon a közéletből!

Veszprém, 2018.január (Boldogasszony hava) 13.

az Országos Elnökség megbízásából:

Pintér Kornél
országos elnök

 

SARLÓ ÉS KALAPÁCS

Nyomozás indulhat Kész Zoltán független, ám a baloldal által támogatott veszprémi országgyűlési képviselő ellen, miután a honatya néhány nappal ezelőtt egy botrányos bejegyzést osztott meg a Facebookon.

Kész egy cirill betűkkel telefirkált csekket tett közzé, amire egy sarló-kalapácsos jelképet is rajzolt. A politikust tiltott önkényuralmi jelkép használatának gyanúja miatt feljelentették, az ügyet pedig már a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vizsgálja. Kész “viccelődésén” az 1956-os forradalom és annak hősei emlékét őrző szervezetek is felháborodtak és lemondásra szólították fel a politikust.

Emlékezetes, óriási felháborodást váltott ki néhány napja a kommunista diktatúra áldozatai és a meghurcoltak leszármazottai körében Kész Zoltán veszprémi független parlamenti képviselő “viccelődése”:

“Kitöltöttem a csekket, amit Orbán Viktor küldött. Oroszul, rubelben, hiszen a nyugdíját is így kapja majd”

– írta Kész múlt hét csütörtöki Facebook-bejegyzésében, amely alatt volt egy fotó, amin Orbán Viktor miniszterelnök levele és a Fidesznek kiállított sárga támogatói csekk egy része volt látható. A csekk kitöltendő rubrikáiba macskakaparást idéző kézírással azt írták: 100 rubel, a befizetés jogcíme gyarmatosítás, a befizető neve, címe helyét pedig orosz cirill betűkkel töltötték ki. A postai bélyegző helyére Kész egy sarló-kalapácsos szimbólumot is rajzolt. A képviselő műremekét ezt követően feltöltötte a hivatalos Facebook-oldalára, ám ott többen szóvá is tették hozzászólásban, hogy a politikus tiltott önkényuralmi jelképet használ, ami törvénybe ütközik.

NYOMOZÁS INDULHAT

Az ügyben Tényi István tett feljelentést terjesztéssel elkövetett önkényuralmi jelkép használatának gyanúja miatt az V. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol arról döntöttek, hogy az illetékességgel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) teszik át az ügyet, aminek oka, hogy Kész országgyűlési képviselő, mentelmi jog védi, így ellene nyomozást csak a KNYF tud indítani. A főügyészségnek pedig néhány napja van arra, hogy döntsön a nyomozás megindításáról, a feljelentés-kiegészítés elrendeléséről, vagy a feljelentés elutasításáról.

ERKÖLCSILEG IS ELÍTÉLENDŐ

A botránnyal kapcsolatban a Pesti Srácok korábban megkereste ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogászt is, aki szerint cseppet sem vicces a képviselő üzenete:

A horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, ötágú vöröscsillag mellett a sarló-kalapács is tiltott önkényuralmi jelkép. A BTK úgy fogalmaz, hogy a bűncselekményt az követi el, aki köznyugalom megzavarására alkalmas – különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő módon használ tiltott önkényuralmi jelképet. Az tehát a bírói megítélés kérdése, hogy jelen esetben ez fennáll-e, azaz bűncselekmény vagy vétség megvalósult-e. Erkölcsileg azonban mindenképp súlyos hiba. Egy honatya részéről teljességgel elfogadhatatlan

– fogalmazott ifjabb Lomnici Zoltán, aki szerint Szanyi Tibor, vagy most Kész Zoltán megnyilvánulása tökéletesen bizonyítja a magyar baloldal kettős mércéjét. Eszerint nem mérik egyenlő súllyal a diktatúrák és azok áldozatait, és elbagatellizáljak a kommunista rémuralmat.

/Vehir.hu nyomán Patrióta- Fotó: PS/

Kapcsolódó tartalmak