Belföld Kékfény Közélet 

Legalja: csúcsra járatott MNA-ázás

Miért kellett 26 évet várni, hogy az MNA-t felszámolják? Miért nem számolták fel régen az összes ilyen szervezetet? Hogyan lehet megengedni, hogy fegyverekkel gyakorlatozzanak? Ezekhez hasonló ostobaságok halmazára reflektálnánk, csak mert a demagógia, a nép ijesztgetése, a fegyverfóbia a tetőfokára hágott. Szájbarágunk egy kicsit.

“26 évig békén hagyták az MNA-t működni”: Nem hagyták békén, több házkutatás is volt már velük szemben, mégis a szervezet élt és működött. Az utóbbi években viszont nem működött, de ehhez nem a hatóságok “közreműködése” kellett, hanem a belső szétesés, Győrkös Istvánnak, mint vezetőnek a megpuccsolása. Gyakorlatilag az MNA már nem működött, mikor megtörtént ez a látványrazzia (katt), de ha újra kedve támadna működni, és a tagjai elszántak lennének, akkor újra működne, mert egy ilyen házkutatással a múltban sem tudtak semmilyen eredményt elérni, tekintve, hogy senki sem olyan őrült, hogy valóban éles fegyvereket rejtegessen a hatóságok elől, miközben ilyen szervezetnek a tagja. Ez csak médiatematizáció, és sajnos az összes párt sikeresen tematizálva is lett.

“Fegyverarzenál és titkos raktárak”: mint megírtuk, a felvételeken légfegyverek, airsoft fegyverek láthatóak jelentős számban. A gáz-riasztó és/vagy hatástalanított fegyverek viszont valóban úgy néznek ki, mint az éles fegyverek, de tartásuk nem kötött engedélyhez. Fegyverfóbia, ami a fegyverkultúra alacsonyszintjéből fakad. Sikeresen lehet vele riogatni a panellakót a tévé előtt. A titkos raktárakat pedig nem tudjuk, hogy honnan szedték, ez csak egy újságírói fogás. A TEK felvételein egy alagsori pince látható. Egyébként az engedéllyel tartott fegyvereket is elzárva kell tartani, tehát jogszabály is előírja, hogy nem lehet csak úgy kint…

“Miért nem számolták fel az összes ilyen szervezetet már korábban?”: Ha tetszik, ha nem, nem az ’50-es években élünk, mégha egyesek vissza is sírják. Ameddig valaki nem követ el bűncselekményt, addig nincs miért “felszámolni”. Hovatovább, ha egy ilyen szervezet egyik tagja elkövet valamit, akkor az egyént vonják felelősségre, és nem az egész szervezetet, tekintve, hogy nincs kollektív bűnösség a magyar jogban. Ha pedig nem bejegyzett szervezetről van szó, akkor nincs is mit betiltani.

“Katonai kiképzést szerveztek”: az erdőben edzeni, táborozni, bármilyen jellegű oktatást szabad szervezni (ha az nem ütközik a hatályos törvényekbe, mert nyilvánvalóan éleslövészetet nem lehet tartani csak úgy). Lőkiképzést is lehet tartani, még éles lőfegyverrel is, hivatalos lőtéren a jogszabályokat betartva, hiszen ha valaki besétál akár egyénileg, akár csoportosan egy lőtérre, akkor lövészetvezetővel kipróbálhat fegyvereket, és kötelező jelleggel még oktatásban is fog részesülni (balesetvédelmi szempontok miatt). Sőt, sportlövőként – bár igen bonyolult és hosszas procedúra után-, de még katonai fegyverből átalakított sportfegyvert is birtokolhat (akár egy félautomatává alakított gépkarabélyt is).

Airsoftjátékokon résztvenni, ilyet szervezni szabadon lehet. Cigányoklakta településen sétálgatni is lehet (egészségügyi séta) jogilag, mégha a gyakorlatban ez nem mindig jön össze bizonyos gettók környékén, mert meglincselik az illetőket.

“Szélsőségesek voltak”: Ez nyilván megítélés kérdése. Az MNA egyértelműen hungaristának vallotta magát, ilyenformán, akinek a hungarizmus szélsőséges, annak az MNA is az. De számos olyan hasonló csoportról tudunk, kezdve a Magyar Gárdától, a MÖM-ön keresztül a Farkasokig, akikre csak a média sütötte rá a szélsőséges bélyeget, tekintve, hogy ezen csoportok nagyrésze nem foglalkozott, vagy foglalkozik azzal, hogy kinyilvánítson ideológiákat a társadalom felé. Nem attól szélsőséges egy szervezet, mert a média rámondja. És elvileg liberális jogállam van, ahol hungaristának is lenni ugyanolyan joga van bárkinek, mint kommunistának.

“A hatalom átvételét tűzték ki célul fegyveresen”: Kicsodák? Az őszirózsás forradalomban a Lenin-fiúk? Ők igen, de az MNA tudtommal ilyet nem deklarált, ahogy a többi szervezet sem. A média rásüt valamit egy szervezetre, majd addig hajtogatják, hogy őmaguk is elhiszik, végül a rájuk sütött bélyeg, a hazugság lesz a vád.

Megdöbbentő egyébként, hogy mai napig nem tudjuk, hogy pontosan mi történt Bőnyben, miért kellett a rendőrnek meghalnia, és az ügy számos részletét homály fedi, de már az egész nemzeti oldal elleni vádiratot ismertették a médiában és politikai megrendelésre a rendőrség gőzerővel meg is kezdte a bosszúhadjáratot.

33 hektáron nem találtak semmit – Ifj. Győrkös nem tett vallomást (MNO-kuruc.info)

Ifjabb Győrkös nem tett vallomást Az MNA alapítójának fia, ifjabb Győrkös István védőügyvédje a Magyar Nemzetnek elmondta, ügyfele nem tett vallomást, de panasszal élt a gyanúsítás ellen, ugyanis nem követett el bűncselekményt. Németh Imre hozzátette, október 26-án egy alkalommal védencénél is tartottak házkutatást, akkor lefoglalták az engedéllyel tartott fegyvereit, kedden azonban az informatikai eszközöket vitték el a hatóságok: egy számítógépet és két táblagépet. Mint mondta, bizonyítékokat egyelőre senki nem mutatott az ügyben. Az első házkutatás alkalmával a rendőrség a Győrkös család 33 hektáros erdejét is átfésülte, ám a négynapos átvizsgálás során a nyomozók nem találtak semmit. A lap utolérte ifjabb Győrkös Istvánt is, aki annyit mondott, a vele közölt gyanúsításokról nem kíván nyilatkozni. Azt azonban hozzátette, nem tudja, kik a további gyanúsítottak, ahogyan azt sem, ki az a két személy, akivel szemben előzetes letartóztatást kezdeményezett a rendőrség.

/Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak