Belföld Extra 

László Attila: A Jobbik egy eszköz és lehetőség a kezünkben

Nyári szünet van az Országgyűlésben, mindenki a strandon lóg, vagy a klíma alól kapcsolgatja a tévét, ha éppen nem kell menni dolgozni az összeszerelő üzemekbe. Kicsit eltolódott az uborkaszezon a plakáttörvény és metróbotrány miatt, viszont itt az új téma: A Magyar Önvédelmi Mozgalom idén is megrendezi Zagyvarékason a Magyar Önvédelmi Napokat. Erről, Vecsésről és a Jobbikról is kérdeztük László Attilát, a MÖM vezetőjét. 

Kezdjük az elején! Gárdistából polgárőr, majd önvédelmi mozgalmár, hogy is történt ez? 

2007 őszén az első 56 gárdista felavatása után, októberben az első hatszáz gárdista között tettem le az eskümet a haza mindhalálig tartó szolgálatára. Azóta ehhez hűen és ennek szellemében igyekszem szolgálni nemzetünket. Én gyakorlatias embernek tartom magamat és a tenniakarás motivál. Amikor úgy érzem, hogy egy adott helyzetben beszűkülnek a lehetőségek olyannyira, hogy az már az eredményesség és a céljaink megvalósításának akadályává válik, akkor valamit igyekszek kitalálni. Mert az élet nem állhat meg és a feladataink továbbra is adottak, a célt pedig még nem értük el. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet, Békés megyei gárdistákkal alakítottuk meg 2010-ben, pontosan azért, hogy hatékonyan tudjuk képviselni a magyarságunk érdekeit, védelmét, mivel gárdistaként beszűkültek a lehetőségeink. Ez a szervezet is hasonlóan gyorsan fejlődött és lett népszerű, mint a Magyar Gárda. Hatékony volt, eredményes és mikor az álnemzeti kormány és vele párhuzamosan a Soros-féle civilszervezetek betámadták, éppen egy valódi nemzeti országos polgárőr szövetség szervezésében, kialakításában voltunk benne. Majd mikor a Magyar Gárda sorsára jutott egy koncepciós feloszlatási perben, megint tovább kellett lépni. Ezért döntöttem úgy 2014. október 18-án, hogy életre kell hívni egy új mozgalmat és – ebben hála a Teremtőnek-, azonnal partnerekre is találtam régi és új bajtársakkal, egészen pontosan 56 fővel alakultunk meg azon a napon.

László Attila: A Jobbik egy eszköz és lehetőség a kezünkben

Kérlek mutasd be röviden a Magyar Önvédelmi Mozgalmat! 

A MÖM a társadalmi igazságtalanság elleni küzdelem, valamint a magyar nemzeti értékrend és életterület megvédése (önvédelme) mentén, létrehozott önkéntes szerveződés. Szervezetünk egy olyan országos hálózat kiépítésére törekszik, melynek legfontosabb eleme a nemzeti értékelvű közösség tagjainak a kölcsönösség elvén alapuló védelme az országos hálózat részét alkotó, működőképes, helyi település központú önvédelmi közösségek létrehozásán keresztül.  Ezen belül fontos célkitűzésünk tagjaink, önvédelmi, jogérvényesítő és közösségszervező készségének a fejlesztése. Valamint az önmagáért és magyarságáért kiálló, harcos lelkületünk további erősítése. A feladatvállalásaink önkéntesek, mindenki a szabadidejének, lehetőségeinek függvényében veszi ki a részét a közös munkából.

Mire vagy a legbüszkébb és mi volt az eddigi legnagyobb eredményetek?

A legbüszkébb természetesen a mozgalom tagjaira vagyok, akik a családjuk, munkájuk mellett áldozatot hoznak honfitársaikért. A legnagyobb eredménynek pedig azt tartom, hogy egy olyan családias és megbonthatatlan egységgel rendelkező hazafias közösséget sikerült kialakítanunk, amely meggyőződésem szerint még nagyon sokra lesz hivatott. Ezen felül kisebb, vagy nagyobb sikerek folyamatosan végigkísérik a mozgalom életét. Megszámolni sem tudnám, hány esetben nyújtottunk segítséget embertársainknak, hazafias kiállásainkkal, vagy csak egyszerű látogatásainkkal, karitatív akcióinkkal. Ahol megjelenünk, vagy vannak helyi csoportjaink ott általában nyugalmasabb lesz az élet is az emberek jobban érzik magukat a bőrükben. Erről röviden ennyit, már ez büszkeséggel tölt el bennünket és rendkívül örvendetes az, ha egy településen végre megszűnnek az áldatlan állapotok egy-egy látogatásunkat követően.

Hozzáteszem, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom törvényes keretek között az állampolgári joggyakorlás és jogérvényesítés mentén tevékenykedik. Ezért nincs is soha jogi problémája a mozgalmi tevékenységéhez köthetően egyetlen aktivistánknak sem. Aki hozzánk belép azokat felkészítjük állampolgári jogi ismeretekből, ehhez kapcsolódó tudnivalókból. Felkészített, fegyelmezett, tettrekész emberekre van szüksége a hazának, nem öncélú megmondó emberekre és bajkeverőkre.

MÖM tagok Nógrádban, a keresztes lovagok keresztjével.

Jobboldalinak tartod-e magad? Szerinted mit jelent ma jobboldalinak lenni? Milyen ideológiát vallasz?

Nem szeretem a bekategorizálást és mindig a lelkiismeret által diktált emberi normákat és értékeket tartom követendőnek. Az embernek el kell tudnia dönteni mi a rossz és mi a jó. A politikai élet jelenleg felborult és sok esetben a magukat jobboldalinak valló politikai erők, ellentétesen cselekszenek az irányelvekkel. De ha az egykori klasszikus parlamentáris felállást veszem alapul és az ősi isteni rendre épülő  jobboldaliságot, akkor természetesen a válaszom igen. Ezzel nagyjából el is mondtam, hogy mit jelent számomra a jobboldaliság. Vagyis számomra az egy Isten hitből fakadó, nemzeti értékelvű politizálást jelenti. Engem elsősorban az igazságtalanság elleni küzdelem vezérel, erős keresztény és nemzeti érzelmű meggyőződéssel. Ez az én hitem, de nevezhetjük ideológiának is.

Mi újság a Jobbikkal? 

A Jobbiknak úgy gondolom történelmi szerepe és küldetése van. Egy olyan politikai erő, amely a politizálás mellett, nemzeti közösséget is épít. Ha a jelenlegi néppártosodásra gondolsz, akkor ez törvényszerű és elengedhetetlen, véleményem szerint. Ha többségi társadalmat nem tudjuk a változás mellé felsorakoztatni, akkor teljesen felesleges amit csinálunk. A Jobbiknak kormányra kell kerülnie egyszer, mert gyakorlatilag ezért jött létre. Ellenzékből is lehet eredményeket felmutatni, csak sokkal nehezebben, mint kormányról. Amúgy ebben a Jobbik szerintem jól járt el eddig és sok minden keresztül tudott vinni ellenzéki politizálással, amit aztán a jelenlegi kormány húzott be magának.

Te is középvezető vagy a pártban, mit gondolsz azokról a vádakról, hogy a MÖM a Jobbik szatellit szervezete, hogy a párt megőrizhesse radikális arculatát?

Igen én Végegyházán vagyok elnök a helyi alapszervezetben és szervező a Békés megye 4. számú választókerületben. Mindkettőben igyekeztem bevinni és átadni a közösségépítés fontosságát és az eredmény centrikusságot. Úgy tűnik sikeresen, hiszen Végegyházán már jobbikos a polgármester Vajda Norbert barátom személyében. Ő egyébként régi harcostársam a MÖM Déli régiójának is a vezetője. A MÖM nem szatellit szervezete semmilyen pártnak úgy a Jobbiknak sem. Egy független hazafias szervezet, amelynek több testvér szervezete, szövetségese van. Én ebbe a kategóriába sorolom a Jobbikot is, de ugyanúgy a Betyársereget is.

A Jobbik egy eszköz és lehetőség a kezünkben, amelyen keresztül megvalósíthatjuk a Magyarország felemelkedése és megerősítése iránti elképzeléseinket. Ameddig ennek értelmét látom, márpedig jelenleg ezt látom, élni kívánok ezzel a lehetőséggel is. Civil fronton is tudunk eredményeket elérni, mint azt sokszor bizonyítottuk, de bizonyos lehetőségek csak a politikai szerepvállaláson keresztül nyílnak meg számunkra is. Én úgy érzem, hogy a két tevékenységet megfelelő módon tudom kezelni, különválasztani egymástól. Ez a kettős szerepvállalás úgy érzem, hogy ameddig tudom kezelni és miért ne tudnám előre viszi a közös ügyünket.

Mi a helyzet Végegyházán? 

Végegyházán Vajda Norbertnek nem könnyű a dolga. Gyakorlatilag egyedül kell megvívnia a harcát a testületen belül, hiszen mind a hat képviselő még a régi garnitúrából való. Sok megoldatlan problémával, elmaradással, hiányossággal vette át az önkormányzat vezetését. De Norbi is nyerő típus, kiváló ember és vezető, számomra nem kérdés, hogy sikerrel veszi majd az akadályokat.

Mekkora részed volt a kampányban, lehet-e azt mondani, hogy a MÖM nyerte meg a helyi választást a Jobbik színekben, vagy ez a párt érdeme?

Végegyházán a választási siker közös volt, de természetesen jelentős részem volt benne, hiszen „kampányfőnöke” voltam a választásnak. A sikerben benne van a Jobbik által megteremtett lehetőség, és természetesen az a MÖM által képviselt közösségépítő erő, amely Végegyházán kitudott csúcsosodni. Gyakorlatilag egy teljes település normálisan gondolkodó táborát sikerült politikai pártállástól függetlenül egy cél irányába fordítani. Ez egyébként egy jó recept, ha lehet így fogalmazni egy járható út. Elsősorban az emberekért kell dolgozni és az ő problémáikra rávilágítani, csak akkor várhatjuk el azt, hogy megbízzanak bennünk. Ehhez kell egy jó közösség és egy kell erő, amely mögé fel lehet sorakozni.

Mik a tervek a választókerületben?

A választókerületben  a cél az egyéni győzelem 2018-ban. Szintén egy remek barátommal indulok harcba Dr. Szabó Ervin orosházi ügyvéd és önkormányzati képviselő a jelölt. Én pedig természetesen mint kampányfőnök segítem a választási győzelemre. Nem állunk rosszul ott sem a régi rablóbanda, már vakarja is a fejét. Nem lesz könnyű menet, nagyon gonoszak és minden aljasságra képesek a hatalom megtartásáért. Egy több évtizedes maffiaszerű összefonódást kell majd leváltanunk 2018-ban.

MÖM aktivisták társaságában László Attila és Ábrahám Barnabás az Identitesz Budapesti területi vezetője. Szoros szövetség.

Mi a véleményed az Identitesz, Betyársereg és az ÉMOH közös mozgalom/párt alapításáról? Szükség van-e rá? A MÖM részt kíván-e vállalni benne?

Úgy ítélem meg, hogy Európát és azon belül Magyarországot is sújtó problémákra, kihívásokra meg kell fogalmazni azokat a véleményeket, üzeneteket amelyek felébresztik az önvédelmi reflexeket. Úgy gondolom ez az összefogás ezt segíti majd elő és várhatóan majd  egy politikai irányba fog fordulni a történetük.

Én külön-külön és jól ismerem mind a Betyársereg, mind az ÉMOH tevékenységét. De a fiatal egyetemistákkal is már néhányszor volt alkalmam találkozni. Kíváncsian várom, mi fog kialakulni ebből. Természetesen mindhárom szervezetet továbbra is szövetségesünknek tekintem és tudom ők is így gondolják annak ellenére, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom nem tagja ennek az új szövetségnek. A július 8-i zászlóbontásukra mindenesetre egy szakasznyi MÖM aktivista részt fog venni, kifejezve ezáltal a testvériségünket és a további szövetségünk erősítését is.

Úgy látom, hogy a Jobbik törvényszerű néppártosodásának a következtében, a politikai szintéren keletkezett egy űr, amelyet be kell töltenie valakinek. Ha valóban ez a cél akkor úgy gondolom, hogy erre  a Tyirityán Zsolt vezette új mozgalom lesz a legoptimálisabb és az egyetlen számomra is elfogadható alternatíva. Ismerve őt tudom, hogy jó kezekbe kerül a történet és nem az értelmetlen hőbörgés, hanem egy tudatos koncepcióra épített folyamat veszi majd kezdetét. A jövő pedig majd eldönti a továbbiakat.

Végezetül mesélj Zagyvarékasról, milyen programok lesznek, miért érdemes ellátogatni hozzátok? 

Hagyományosan Zagyvarékason tartjuk a Magyar Önvédelmi Napok elnevezésű rendezvényünket. Idén július 7-9 között kerül megrendezésre. Ez a mozgalom éves nagy rendezvénye, amelyre az ország különböző területeiről érkeznek tagjaink és szimpatizánsaink. Illetve a helyi és térségi lakosok is egyre bátrabban látogatnak ki hozzánk. A főnapon szombaton már az elmúlt évben is nagy volt a látogatottsága az idén pedig véleményem szerint az igazi áttörés éve lesz a MÖM Napok tekintetében. A rendezvény számos magyarságunkhoz kötődő előadással, kulturális, hagyományőrző és szórakoztató műsorral, koncertekkel nyújt kikapcsolódást, három napon keresztül számtalan erőpróbát és kihívást is magában foglal.

Az egész napos ingyenes önvédelmi oktatások mellett, lehetőség nyílik csapatban és egyénileg a honvédelmi vetélkedő, amatőr íjász verseny, labdarúgás, főzőverseny, játékos-sportos vetélkedőkön történő, megmérettetésre is.

Természetesen a hagyományoknak megfelelően a gyermekekre is gondolva, színes gyermek programokkal (betyártanoda, lovagoltatás, lovaskocsizás, motoroztatás, íjászat, játékos önvédelem, játszóház, gyermekvetélkedők) várjuk a családokat is.

A rendezvény látogatása mindenki számára teljesen ingyenes. A sátorozási lehetőség, tisztálkodás biztosított, valamint barátságos árakkal üzemelő büfé és kirakodó vásár is várja a vendégeinket.

/Patrióta.info/

Kapcsolódó tartalmak