Külföld 

Kriptovalutára áll át Venezuela

Kriptovaluta bevezetésével enyhítené a gazdasági nehézségeket a venezuelai elnök – Maduro szerint a digitális valuta hátterét az ország nyersanyagtartalékai fedeznék

 

Kriptovaluta bevezetésével enyhítene az amerikai szankciók miatt kialakult gazdasági helyzeten a venezuelai elnök. Nicolas Maduro vasárnap bejelentette, hogy az új, digitális valutát petrónak nevezik majd, stabilitását pedig az ország olaj, arany és más nyersanyagtartalékai fedezik.

 

  • Ez lehetővé teszi számunkra, hogy az ország gazdasági és társadalmi fejlődése érdekében új finanszírozási formák felé forduljunk. Ez pedig egy kriptovaluta segítségével történik, amelynek hátterét a venezuelai arany-, olaj-, gáz- és gyémánttartalékok adják – mondta az elnök.

 

A venezuelai fizetőeszköz, a bolivár árfolyama néhány hete kezdett el ismét zuhanni, miután az amerikai szankciók tovább rontottak a magas államadósság által sújtott ország gazdasági helyzetén. A Standard and Poor’s hitelminősítő novemberi elemzése szerint Venezuela részlegesen csődbe ment.

 


/ EuroNews nyomán Patrióta /

 

Kapcsolódó tartalmak