Belföld Közélet 

Közmunka Tiszavasváriban: a gonosz “nácik” és a liberális bácsi esete

Hol volt, hol nem volt, Gulyás Márton liberális aktivista gondolt egyet, és megjelent Tiszavasváriban, hogy majd ő leleplezi az Érpataki Modell által felépített, Zagyva Gy. Gyula vezette közmunkaprogramot, ami a liberális előítéletes távlatból egyszerűen csak “apartheidnek” lett minősítve. Gulyás barátunk beállt közmunkásnak, majd hamar rájött, hogy a probléma nem a “szélsőjobboldal” tevékenységében keresendő.

Ismét bebizonyosodott, hogy előítéletesség a liberálisoknál is ugyanúgy megvan, mint az általuk kiátkozott hazafias oldalon. Azonban Gulyás Márton a jobbak közül való: úgy tűnik, hogy belátta a tévedését, és a Tiszavasváriról készült videóknak nem az a címe mára, hogy “apartheid”, és az első videók után a hangulat és mondanivaló is megváltozott. Aki megnézi ezeket a felvételeket, rögtön láthatja az bájos ívét a történetnek. Világossá válik, hogy a közmunka programban, akik valóban megoldani akarják a problémát, azok az Érpataki Modell képviselői, nevesítve Zagyva Gy. Gyula és Orosz Mihály Zoltán, és akik akadályozzák a ténylegesen dolgozni kívánó (vagy erre az útra rálépő) embereket, azok leginkább a kormányhivatalnál, vagy még magasabb szinten keresendőek.

Nevezzük nevén a dolgot: cigánykérdés. Ez foglalkoztatja az egész magyar társadalmat, csak éppen a politikailag korrektté kényszerített közbeszéd még a probléma létét is tagadta volna, hiszen aljas szándékáit csak így tudta folyamatosan elérni vele. Tudatosan mélyszegénységben tartva, gettó-körülményeket előidézve a cigányságnak, sikerülhet őket a választásokon manipulálni ciklusról ciklusra. Hogy mennyire elhallgatott témáról is volt szó, jól mutatja, hogy a téma felvetése a Jobbik számára rögtön parlamenti bejutást is eredményezett (persze más egyéb tényezők mellett). A kérdés megoldása nem abban rejlik, hogy sötétségben és gettókba zárva nem foglalkozunk a cigánysággal. Szintén nem működik az sem, hogy kocsmai szintű beszélgetésekben hol az Indiába történő deportálás, hol a genocídium, hol a sortűz, mint borgőzös “megoldás” vetődik fel a nagyszájú, egyébként ilyen szintű problémák kezerelésére alkalmatlan egyéneknél. A megoldást egyértelműen a norma felmutatása, betartatása és megkövetelése jelenti. Hatalmas türelemmel, rendpártisággal, a kötelezettségeket elvárva, a bűnöző, beilleszkedni már valóban nem képes elemeket leválasztva lehet csak eredményeket elérni. Érpatak, és mostmár Tiszavasvári is ebben mutat példát, míg más, elvileg hazafias polgármesterek rendre elvéreznek ezen a fronton, hiába a nagy ígéretek…

tiszavasvari-6

Zagyva Gy. Gyula a cigánytelepen

A tiszavasvári projektben hamar kiderült, hogy az igazi ellenállást nem a cigányság jelenti. Ők egyébként, a kezdeti uszítás hatásából feleszmélve, áldják Zagyva Gy. Gyuláékat és módszereiket. Rendet, reményt és tisztességet hozott számukra az elmúlt 26 évhez képest új módszer. Zagyva, mint a közmunkások vezetője, ha kell, akkor szigorúan büntet, ha kell, akkor jutalmaz. De az elvárások mindenkire vonatkoznak, és csak érdemalapon járnak a juttatások. Az igazi gondot a kormányhivatalok, a kormányzat jelenti, akik egy életképtelen rendszert próbálnak fenntartani, ráerőltetni a helyi szintekre, és megbüntetik azokat, akik életszerűen próbálnák értelmezni a fentről jövő utasításokat… hogy mennyire is aljas tud lenni egy kormányhivatalnok, nevezetesen Hosszú József, már akkor bebizonyosodott, mikor bizonyos hangfelvételek kerültek napvilágra tőle. Egyikben például beismeri, hogy Fülöp Erik, a jelenlegi jobbikos polgármester ellen dolgozik, a másikban pedig “sajátos” jogértelmezése hallható a közmunkásokról.

tiszavasvari0318_2

Orosz Mihály Zoltán, az egyetlen működő “cigányprogram”,
az Érpataki Modell megalapítója és vezetője terepen

Térjünk vissza Gulyás Márton józanító kalandjára, rögtön a legutolsó videóval kezdjünk! Zagyva Gy. Gyulával folytatott érdekfeszítő beszélgetést, amit megszakít többször is. A videóban szerepel az egyik legnagyobb negatív szereplő, Hosszú József is. Gulyás Márton pedig ezúttal tökös volt, és közzétette a hivatalnok csinovnyikról készült felvételt annak ellenére, hogy perrel fenyegetőzik.

A korábbi videókat a “Slejm” csatornáján tekintheti meg. Ajánlatos megnézni az elejétől fogva, mert jól látható egy liberális előítéletes személy feleszmélése, hogy igencsak mellélőtt a valódi problémák beazonosításakor.

/Zrínyi – Patrióta.info/

Kapcsolódó tartalmak