Határtalan 

Komcsitempó: a DK szavazati jogaiktól fosztaná meg a határontúli magyarokat

A Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció (DK) annyira félti a határon kívül élő magyar közösségeket, hogy indítványozták jogaik megnyirbálását. A párt oly nagyon aggódik, elsősorban a kárpátaljai magyarságért, hogy felvetették, ne szavazhassanak a közeledő EP választáson.

Mint ismeretes, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes még októberben törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az uniós lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok számára is lehetővé tegyék az európai parlamenti választáson való részvételt. Magyarország 21 képviselőt delegálhat majd Brüsszelbe.

Magyarország európai parlamenti képviseletéről azoknak kell dönteniük, akik Magyarországon élnek vagy éltek – jelentette ki Vadai Ágnes, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján.

A toleranciabajnokok ismét bizonyítják, hogy számukra semmit sem ér a nemzeti hovatartozás

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője úgy nyilatkozott, hogy azoknak kellene szavazniuk Magyarországon egy európai parlamenti választáson, akik vállalják a későbbi következményeket. Szerinte egy Európai Unión kívüli ország állampolgára nem tudja azért vállalni a felelősséget, hogy milyen viszonya lesz Magyarországnak az Európai Unióval.

A párt korábban is kampányolt az ellen, hogy a határon túli magyarok részt vehessenek az országgyűlési választásokon. A kettős állampolgárok közügyekbe való beleszólását pusztán egy választási csalásnak titulálták.

 

/Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak