Betolakodók Külföld 

Kiutasítanák a migránsokat Németországból, de csak az antiszemitákat

A német szövetségi parlament (Bundestag) CDU/CSU-frakciója egy olyan törvénytervezetet akar benyújtani, amely alapján ki lehetne utasítani az antiszemita érzelmű migránsokat Németországból. Erre várhatóan január 27-én kerül sor, a nemzetközi holokauszt emléknapja alkalmából.

A német többséggel együtt élni nem tudó, beilleszkedni nem akaró, akár terroristagyanús személyek jelenléte nem probléma, ha nem sértik meg a zsidó kisebbséget?

 

A javaslat értelmében:

“A zsidó közösség elfogadása a sikeres társadalmi integráció mércéje Németországban”, és ki kell jelenteni, hogy nincs helye országunkban olyan embernek, aki elutasítja a zsidóságot vagy megkérdőjelezik Izrael önálló államisághoz való jogát.”

 

Ezért a német kormánynak gondoskodnia kell arról, hogy a kiutasításról szóló határozatok mérlegelésében az eddiginél hangsúlyosabban vegyék figyelembe a közösség elleni gyűlöletre való uszítást.

A tervezet szerint az “arab származású” emberek humanitárius befogadása révén “új vonásokkal” bővülnek a zsidóellenes kirohanások. Ezzel a “jelenséggel, valamint a már hosszabb ideje Németországban élő muszlimok antiszemitizmusával” kiemelten kell foglalkozni.

A CDU/CSU-frakcióvezető-helyettese, Stephan Harbarth szerint az importált antiszemitizmus ellen minden eszközzel fel kell lépni, beleértve a megelőzést, a büntetést, és akár a kiutasítást is.

A javaslat többek között azt tartalmazza, hogy a kormánynak meg kell vizsgálnia, miként lehet eredményesebben megtorolni az izraeli állami jelképek jelenleg is bűncselekménynek számító nyilvános elégetését, és az antiszemita zavargásokat.

A CDU/CSU szorgalmazza továbbá, hogy a kormány lépjen fel egy nemzetközi kezdeményezés ellen, amely popsztárok, köztük Brian Eno, Roger Waters és Sinéad O,Connor támogatásával izraeli termékek bojkottjára szólít fel.

A Die Welt és a Deutsche Welle nevű német lapok szerint a kiutasítás a tartózkodási jog megvonásával jár, de nem vezet minden esetben kitoloncoláshoz. Azonban az antiszemita migránsok kezdhetnek aggódni, ha a Bundestag állásfoglalása nyomán a hatóságok következetesebben élnek majd mindazon jogaikkal, amelyek jelenleg is lehetővé teszik a zsidóellenes gyűlöletkeltők kiutasítását.

 

/ Origo nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak