Belföld Kékfény 

Kilenc lányt vett rá prostitúcióra egy budapesti nő

Vádat emeltek egy budapesti nő ellen, aki kilenc fiatal lányt, köztük több kiskorút bírt rá prostitúcióra – közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Az elsőrendű vádlott, egy 22 éves nő, aki 2012 nyara és 2013 nyara között rendszeres pénzszerzés céljából öt nagykorú, valamint négy kiskorú lányt bírt rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtson több ismeretlen férfinak.

Az ügy másodrendű vádlottja egy 72 éves ember. A nő tudatában volt annak, hogy a kilenc lányból négyen 18 év alattiak.

A vádlott több lányt egy ismert közösségi oldalon keresztül bírt rá a prostitúciós tevékenységre, majd jellemzően kínai szórakozóhelyekre, valamint fővárosi hotelekbe vitte őket, ahol szexuális szolgáltatást kellett nyújtaniuk pénzért. A 22 éves nő az általa kiközvetített lányoktól jellemzően a szolgáltatásért kapott pénz felét, 10 ezer és 30 ezer forint közötti összeget kért el.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a nővel szemben összesen kilenc rendbeli – ebből négy rendbeli tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére – üzletszerűen elkövetett kerítés miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A másodrendű vádlottat az ügyészség öt kiskorú lány vonatkozásában elkövetett gyermekprostitúció kihasználásával vádolja. Az ügynek több más vádlottja is van, velük szemben jellemzően kerítés vagy prostitúció elősegítése a vád.

/hirado.hu nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak