Kékfény Külföld 

Kézigránátot dobtak az USA montenegrói nagykövetségére

Egy ismeretlen férfi robbanószerkezetet, feltehetően kézigránátot dobott az Egyesült Államok nagykövetségi épületére a montenegrói fővárosban, Podgoricában, majd felrobbantotta magát csütörtökre virradóra – közölte a montenegrói kormány a Twitter-oldalán, megerősítve a történtekről kiadott korábbi sajtójelentéseket.

 

Az üzenet tartalma szerint éjfél után fél órával egy ismeretlen személy öngyilkosságot követett el egy robbanószerkezettel. A podgoricai vezetés közölte azt is, hogy a férfi közvetlenül a történtek előtt egy másik robbanószerkezetet – nagy valószínűséggel kézigránátot – dobott egy közeli útkereszteződésből a nagykövetség területére.


 

A tájékoztatás szerint az elkövetőn kívül senkinek sem esett bántódása, és jelentősebb károk sem keletkeztek.A rendőrség vizsgálatot indított, a férfi személyazonosságának megállapítását megkezdték. A www.portalanalitika.me montenegrói hírportál korábban azt közölte, hogy a támadás szerda éjfél előtt öt perccel történt, s a helyiek két robbanásról számoltak be.

Hírügynökségi jelentések szerint a rendőrség lezárta az amerikai diplomáciai képviselet környékét. Időközben a podgoricai amerikai nagykövetség a honlapján folyamatban lévő biztonsági helyzetre hivatkozva figyelmeztetést adott ki az amerikai állampolgároknak, hogy maradjanak távol az épülettől.

 

/ PS nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak