Betolakodók Kékfény Külföld 

Keresztény egyetemistákat gyilkolt az Iszlám Állam

Pokolgépet robbantott a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet Homsz városában, egy kisbuszon. A merényletben tizenhatan megsebesültek, s nyolcan életüket vesztették – többségében egyetemisták, köztük négyen keresztények voltak.

 

A robbantást a Baasz Egyetem közelében követték el, az áldozatok között hat nő és két férfi található, közülük legalább hat egyetemi hallgató volt.

Az Iszlám Állam propagandamédiájában ugyanakkor azt hazudta, hogy a támadásuk célpontja egy katonai jármű volt, s csak kormánypárti katonák haltak meg, viszont a következő képeken a 7 áldozatot láthatjuk, egyértelműen kiderül, hogy az Iszlám állam szokás szerint hazudik.

 

Képgaléria az áldozatokról:

 

 

 

 

 

 

 

Homsz sokáig a terroristák egyik fellegvárának számított, azonban idén májusban a Szíriai Arab hadsereg katonái felszabadították a várost. Az iszlamisták azóta többször is követtek el merényleteket.

Az Iszlám Állam gyakorlatilag minden szíriai és iraki területét elvesztette mostanra, a terrorkalifátus összeomlott. Ugyanakkor, még mindig több ezer milicistájuk tartózkodhat a térségben, akik nem adták fel, hanem a végsőkig harcolnak.

 

Képgaléria a helyszínről:

 

 

 

 

 

 

 

/ Orientalista nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak