Belföld Kékfény 

Kamu rendőr igazolvánnyal és játékfegyverrel akartak füvet szerezni

– Kéne egy kis cucc a péntek esti buliba, kitől vegyünk?
– Hülye vagy, van egy rendőrigazolványom, meg játékpisztolyom. Felmegyünk az dílerhez és lefoglaljuk!

Valami hasonló párbeszéd előzhette meg azt az akciót, amelynek során egy nagykőrösi férfi és három budapesti társa tartott álrendőrként “házkutatást” kedden kora este egy I. kerületi, Fő utcai lakásban, hogy az ott lakó nőtől megszerezze a lakásban lévő kábítószert és készpénzt.

A buli azonban elmarad, mert a négy kamu zsarura valódi rendőrök csaptak le. A hatóságok szerint

több mint hárommillió forint értékű marihuánát

akartak zsákmányolni- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a rendőrség honlapján.

Három férfit a ház előtt, egy férfit és a nőt a lakásban fogtak el. A rendőrök a házkutatáskor 0,4 kilogramm “zöld színű kábítószergyanús növényi törmeléket, feltehetően marihuánát”, valamint valutát foglaltak le.

A nyomozók ezután átvizsgálták a nő barátjának az autóját, amelyben hét csomag, csaknem 4,5 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak egy sporttáskában. A nyomozók az álrendőrök ruházatának átvizsgálásakor

“Rendőrség Police” feliratú igazolványokat, jelvényeket, ruhadarabokat, játék fegyvert és bilincset foglaltak le.

A nyomozás során a rendőrök eljutottak egy pilisjászfalui házhoz, amelynek az emeletén megtalálták azt az ültetvényt, ahol a lefoglalt marihuánát termesztették.

A négy férfit őrizetbe vették, csalással és kábítószer-birtoklással gyanúsítják őket, és kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat. A nőt kábítószer-birtoklással gyanúsítják.

[wpdevart_like_box profile_id=”patriota.info” connections=”show” width=”700″ height=”250″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”hu_HU”]

/alfahír nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak