Kultúra 

Jönnek a buzeránsok a Disney-nél is!

Bejelentették az első “homoszexuális” szereplőt a Disney-filmekben. Nagyon meg kell válogatni, hogy mit nézünk, mit engedünk megnézni gyermekeinknek. A létrontás erői egyre nagyobb teret nyernek, aminek újabb példájával találkozhatunk.

“Az Attitude-nek adott interjút Bill Condon, a már megjelenés előtt rekordot döntő A szépség és a szörnyeteg rendezője. Condon a portálnak elárulta, hogy ez lesz az első olyan klasszikus Disney-történet, aminek egyik szereplője a saját neméhez vonzódik.

Condon az Attitude-nek elmondta, hogy a Josh Gadon által alakított LeFou-nak, Gaston jobbkezének lesz egy mellékcselekménye, ami a szexualitásával kapcsolatos. A rendező úgy fogalmazott, hogy LeFou egyik nap Gaston helyére pályázik, a másik nap viszont meg akarja csókolni. A karakter a filmben küzd meg a hirtelen előkerülő érzéseivel, amit eleinte nem tud hova tenni, de Condon azt ígéri, hogy a film végére ez is megoldódik, ami egy szép meleg pillanat lesz egy Disney-moziban. Ez az első alkalom, hogy egy fontosabb szereplő nyíltan meleg egy Disney-filmben.

A rendező arról is beszélt még, hogy a klasszikus mese mellett az egyelőre csak trailerekben látott A szépség és a szörnyeteg kifejezetten népszerű az LMBTQIA közösségben. A Disneytől azért is érdekes ez a lépés, mert elég sok támadás éri őket, amiért egyetlen egy meleg karakter sem volt a 2016-os filmjeikben. Az élőszereplős A szépség és a szörnyeteg március 23-án jön a mozikba Emma Watson főszereplésével, és olyan színészek adták még a hangjukat vagy arcukat a produkcióhoz, mint Kevin Kline, Ian McKellen vagy Ewan McGregor.” – írja az aberráltság kultiválásáról híres Index.hu

/Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak