Belföld 

Izraeli parancs a V4-nek: helyezzék Jeruzsálembe a nagykövetségeiket

Orbán Viktor történelmi bűne, hogy a visegrádi országokat cionista, judeokrata szolgálatba állította, aminek a gyümölcse mostanra érett be.

Binjámin Netanjáhu izraeli kormányfő az elmúlt hetekben külön-külön beszélgetett a visegrádi országok miniszterelnökeivel, akiket arra ösztökél, hogy a zsidó állam és az országaik között tavaly nyár óta kialakult baráti (értsd: gyarmati) kapcsolat gyümölcseként helyezzék át nagykövetségüket Tel-Avivból Jeruzsálembe. Orbán Viktor kezdeményezésére (!) a visegrádi négyek Izraelben tartanák a legközelebbi találkozójukat, ám ezt az elképzelést még nem mindegyik ország hagyta jóvá. A négyek közül egyelőre a lengyelek azt is ellenzik, hogy Varsó átköltöztesse a nagykövetségét Jeruzsálembe. Bibi egy múlt heti sajtótájékoztatón elmondta, hogy Lengyelországban nemzetközi nyomásra módosították az úgynevezett „holokauszttörvényt”- írja a Kán 11 izraeli hírtévé honlapja.

Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor kijárásának jóvoltából tavaly nyáron Budapesten meghívott vendégként jelen volt a visegrádi négyek itteni ülésén. A Kán 11 izraeli hírtévé értesülése szerint a magyar kormányfő kezdeményezésére már korábban szó volt arról, hogy az idén nyáron Izraelben kerül sor a visegrádi négyek legközelebbi találkozójára, ám egyelőre nem véglegesítették a jeruzsálemi találkozó tényét és időpontját, magyarán a négyek között még nem született meg az egységes elhatározás.

Netanjáhu tavaly budapesti vendégeskedése után a visegrádi négyek (politikai vezetése – H. J.) és Izrael kormánya között egyre nagyobb a barátság, s ezért a háborús bűnös zsidó kormányfő most úgy érzi, hogy itt az idő a számla benyújtására: Pozsonyt, Budapestet, Varsót és Prágát az elmúlt napokban egyre inkább sürgeti, hogy helyezzék át nagykövetségeiket Tel-Avivból a nemzetközileg vitatott státuszú Jeruzsálembe. A Kán 11 izraeli hírtévé úgy tudja: Bibi külön-külön beszélgetést kezdeményezett az említett négy ország kormányfőjével, s Orbán Viktort pedig arra kérte, hogy a júliusban sorra kerülő izraeli látogatásán együttesen igyekezzenek előremozdítani a nagykövetségek áthelyezésének ügyét.

Az izraeli hírtévé szerint a visegrádi négyek közül a nagykövetség Jeruzsálembe történő átköltöztetésének egyetlen ellenzője Lengyelország. Az úgynevezett „holokauszttörvény” módosítása ügyében bekövetkezett lengyel meghátrálás (Izraelben viszont lengyel sikerről beszélnek – H. J.) után Netanjáhu most azt reméli, hogy Varsót a nagykövetség áthelyezésének ügyében is hamarosan sikerül meggyőzni. Gili Kohén, a hivatkozott izraeli hírtévé hírmagyarázója emlékeztetett: a nemzetközi nyomásra megváltoztatott (magyarán: kiherélt – H. J.) lengyel „holokauszttörvény” után tartott sajtótájékoztatóján Netanjáhu elmondta, hogy az ügyben Izrael az elmúlt hónapokban titkos megbeszéléseket folytatott a varsói vezetéssel. „Örülök annak, hogy a lengyel kormány, a parlament és a szenátus kiemelte a törvényből a büntetőjogi paragrafusokat. (Más szóval: ezután a holokauszt ürügyén ismét büntetlenül lehet vádolni és gyalázni a lengyel népet – H. J.) A törvénymódosítás előmozdítása érdekében személyesen beszéltem Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel”, idézte Bibi büszkélkedő kijelentését a Kán 11 hírtévé hírmagyarázója, amit a kuruc.info jóvoltából, Hering József tollából olvashattunk Magyarországon. A többi hírportál számára nem voltak hírértékű ezek a fejlemények.

Orbán Viktor látogatása a gazdánál

A miniszterelnök három napos látogatásra megy a közel-keleti országba, július közepén. Izraelbe látogat a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor- adta hírül a Jerusalem Post. A lap közlése szerint július 18-20 között, háromnapos látogatásra érkezik a közel-keleti országba Orbán, egy évvel azt követően, hogy Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő Budapesten járt.

A Jerusalem Post cikkében megemlítik, hogy a jobboldali, bevándorlásellenes Orbán áprilisban nyerte meg sorozatban harmadik alkalommal a választást Magyarországon. A lapnak a magyar kormányfő izraeli látogatását a külügyminisztérium is megerősítette.

Beszámolnak arról is, hogy Netanjahu tavalyi látogatása az első alkalom volt, hogy hivatalban levő kormányfő Magyarországra látogatott, azután, hogy az ország felszabadult a kommunista rendszer alól. Arról is ír a lap, hogy Izraelben Netanjahu látogatását azért bírálták, mert az pont a kellős közepén volt annak a bevándorlásellenes kampánynak, amit a kormány Magyarországon folytatott és aminek egyik fő eleme a Soros György arcával ellátott plakátok voltak. Mint ismeretes Soros György Izraelből is ki van tiltva, Netanjahu nagy ellensége, úgyhogy gyakorlatilag egy zsidó belháborút vezényelnek le a szemünk előtt…

/Patrióta/

 

Kapcsolódó tartalmak