Külföld 

Itt tart a kereszténység: Erdogan áll ki a keresztényi Jeruzsálem mellett

Felszólította a kereszténységet, hogy ne hagyják, hogy elvegyék tőlük Jeruzsálemet. Ezt mondjuk a Pápának, vagy a keresztény híveknek kellene követelnie egy normális világban és elég szégyen a kereszténységre nézve, hogy Törökország áll ki a keresztény érdekekért.

Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken Ankarában arra szólította fel a keresztény világot, hogy álljanak ki Jeruzsálemért, azt követően, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette “béketervét” az izraeli-palesztin konfliktus vonatkozásában.

Erdogan, aki egyben a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) elnöke is, az AKP székházában felszólalva azt mondta: a keresztényeknek a sarkukra kell állniuk, mert Jeruzsálemhez nekik is joguk van.

Erdogan török újságíróknak nyilatkozva a napokban kijelentette: teljesen elfogadhatatlan, hogy Jeruzsálemet Izraelnek adná a béketerv. Trump előzőleg Izrael egy és oszthatatlan fővárosának nyilvánította Jeruzsálemet, és a történelmi várostól keletre fekvő városrészt tenné meg a palesztin állam fővárosának.

A “keresztény” Magyarország persze Izrael és Trump oldalára állt, immáron sokadjára:

Magyarország teljes mellszélességgel kiáll a cionista érdekeket kiszolgáló “béketerv” mellett

/MTI, kuruc nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak