Belföld Extra 

ISMÉT SZAKADHAT A JOBBIK – HA JAKAB MEGY, ŐK IS

Nyilvános Facebook csoportban idézheti elő több száz Jobbik tag az újabb pártszakadást.

Már majdhogynem különös, hogy az elliberálisodott, a jobboldalt szembeköpő Jobbiknak még van “aktív” tagsága, akik nem fizetett alkalmazottak (mert általában őket látni minden központi rendezvényen – a szerk.), de a pár tucatnyi mozgósítható néppárti sem tudja megtalálni a közös nevezőt. Ha Jakab megy, ők is – ezt egy nyilvános Facebook csoportból tudhattuk meg, ahol már több mint ezren állítják,  akár ki is lépnének Jakab Péterrel együtt, sőt egy új párt alapítása sem kizárható.

Még egy pár naiv párttagnak be lehet adni, hogy a Jobbik országgyűlési képviselői (akik azért valljuk be, elég szép fizetést visznek haza) egyáltalán nem a hatalomra játszanak, de a többség láthatja, hogy még az ördög öreganyjával, a szemkilövető Gyurcsány Ferenccel is együttműködnek. A Jobbikban már akkora a káosz, hogy saját pártjukat sem tudják összetartani – évi több mint kétmilliárd állami támogatásból -, nem hogy az általuk “teljes ellenzéknek” nevezett balliberális tömböt.

Erre mutatott rá az a több mint ezer tagból álló “Jakab Péter, az én választásom!” nevű Facebook csoport, ahol az elégedetlen, Jakab Pétert favorizáló jobbikosok és tisztségviselők gyűltek össze, és ahol már felmerült egy új párt alapításának ötlete is.

Az is kérdéses, hogy a képen látható Nunkovics Tibor, országgyűlési képviselő is szervezője lehet-e a pártszakadásnak. Jogos lenne a haragja az Országos Választmány felé, hiszen miattuk nem lesz a párt alelnöke, annak ellenére, hogy Jakab Péter őt is megnevezte több társával együtt.

Az egyik legnépszerűbb kép a Facebook csoportban

Az egyik kommentelő szerint többen is vannak, akik mennének Jakab Péterrel, de egyszerűen nem férnek rá a képre.


Nagy kíváncsisággal figyeljük ezután is a csoportban leírtakat, amik a Jobbik szakadását vetítik előre.

Képek: Facebook, Mandiner

Kapcsolódó tartalmak