Belföld Kékfény 

Indul a Budaházy-ügy másodfokú tárgyalása, az Ítélőtábla nincs a helyzet magaslatán

A tárgyalások február 13-án 15-én 20-án és 27-én, 9 órakor lesznek a Fővárosi Ítélőtábla dísztermében (1055 Bp., Markó u.16). A jogerős határozathozatal február 27-én várható. Figyelem! Regisztrációhoz kötik a részvételt!

 

Aki a szimpátiáját fejezné ki a koncepciós eljárásban meghurcolt és “terrorizmusért” nem jogerősen 125 év fegyházra ítélt személyek mellett, vagy csupán kíváncsi arra, hogy a szabálytalan, megindokolatlan, iratellenes és különös körülmények között született elsőfokú ítélettel mit tud kezdeni a másodfokú bíróság, az élőben is megteheti ezt, ugyanis a másodfokú eljárás nyílt ülésekkel zajlik le. – írta a budahazy.org oldal.

 

Regisztráció menete

Legkésőbb február 12-én 12 óráig regisztráltatnia kell magát annak aki meg kíván jelenni, de javasoljuk, hogy ezt ne halogassák addig, hiszen a bürokrácia malmai lassan őrölnek.

Regisztrálni a sajto@fovitb.birosag.hu elektronikus címen lehet. Az e-mailben fel kell tüntetni a regisztrálandó személy nevét, személyi igazolvány számát, valamint azt, hogy a Budaházy-ügy másodfokú nyilvános üléseinek melyikén (2018 február 13., 15., 20., 27.) kíván megjelenni. További információt és a sajtóakkreditáció menetét a Fővárosi Ítélőtábla regisztrációs felhívásában lehet találni.

 

Az Ítélőtábla nincs a helyzet magaslatán

A Fővárosi Ítélőtábla tárgyalási jegyzékében részleteket is megoszt az ügyről, melyből az látható, hogy fogalmuk sincs, hogy milyen ügyről is kellene majd ítéletet hozniuk.

 

Néhány kiragadott példa, az Ítélőtábla felületességére:

  • “A Fővárosi Törvényszék a 2016. augusztus 31. napján kihirdetett ítéletével   (…)   B.P. XIV. r. “: Azt ítélet nem augusztus 31-én, hanem 30-án lett kihirdetve. A XIV. rendű vádlottnak nem B.P., hanem B.B. a monogramja.
  • “Az I. r. vádlott és P.L. nevű társa 2007. április 21-én   (…)   indították útjára a Hunnia Mozgalmat”: Az a személy nem P.L., hanem T.L. (Toroczkai László) volt.
  • Cs.S. akkori MSZP képviselő megverése”: Csintalan Sándor akkor már rég nem volt MSZP-s képviselő.
  • Majd ugyanezen időszakban (…) országgyűlési képviselő ingatlanainál hajtottak végre hasonló, Molotov-koktélos vagy más robbanó anyaggal elkövetett támadásokat annak érdekében, hogy e képviselők a nyugdíjpénztárakról szóló törvényjavaslatot ne szavazzák meg.“: Nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvényjavaslat miatti támadások még a vád szerint sem történtek, az “egészségbiztosítási pénztárakról és a kötelező egészségbiztosítás természetbeni ellátásai igénybevételének rendjéről” szóló törvénnyel (melyet az emberek végül egy népszavazáson 80 %-os többséggel leszavaztak) kapcsolatosan voltak vádpontok, de robbanóanyaggal elkövetett támadás nem történt azoknál.
  • “2008. augusztusában dr. Sz.L., akkori titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter sérelmére valósítottak meg Molotov-koktélos támadást”: A sértett neve nem Sz.L., hanem Sz.Gy. (Szilvásy György) és ott nem volt molotov-koktél.

A vádlottak szempontjából ez nagyon nyugtalanító, hiszen az az Ítélőtábla fog 125 évnyi fegyházról dönteni, mely még ilyen alapvető dolgokat sem lát át.

 

 

Frissítés: Az Ítélőtábla olvassa a budahazy.org-ot, vagy minket

Köszönjük, hogy a Fővárosi Ítélőtáblát is az olvasótáborunk részeként tudhatjuk. A mai napon (2018.02.07.) olvashatták a cikkünket, mert a tárgyalási jegyzékükben javították azokat a hibákat, melyeket fentebb említettünk (mellékesen megjegyezzük, hogy csak a hibák egy részét írtuk le…). Bízunk benne, hogy a fellebbezéseinket ugyanígy figyelembe véve bírálják majd el az elsőfokú ítélet hibáit is. – Írta a budahazy.org oldal

 

 

 

Terroristáknak kikiáltva

Egy film, amelyben megszólalnak a Hunnia-ügy eddig a sajtónak nem nyilatkozó vádlottjai.

 

Támogassa ön is a hazafiakat, írja alá a petíciót: http://peticio.budahazy.org/

 

/ budahazy.org nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak