Kékfény 

Ilyen van? Hazamehetett a 19 éves lány gyilkosa!

W. Dávid házi őrizetbe helyezéséről döntött a bíróság hétfőn.

 

Ahogy korábban megírtuk, újabb gyilkosság történt Rákoskeresztúron az Újlak utcában.

A 19 éves lány, S. Fanny holttestére a rákoskeresztúri Újlak utcában péntek este találtak rá egy társasház hatodik emeletén.

A gyanúsított egy 17 éves fiú, aki féltékenységből végezhetett a fiatal nővel: leütötte, átvágta a torkát, majd elmenekült.

A fiút hétfőn hallgatta meg a bíróság, beismerő vallomást tett.

Ennek ellenére nem rendelték el az előzetes letartóztatását, hanem házi őrizetbe helyezték.

A bíróság megállapította, hogy fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, kényszerintézkedésre szükség van. Ugyanakkor azt is figyelembe vette, hogy a fiatalkorú gyanúsított rendezett családi körülmények között él, büntetlen előéletű, tanul, állandó munkahelye van. A bíróság ezért elutasította az ügyész előzetes letartóztatásra irányuló indítványát és nyomkövető eszköz alkalmazásával február 15-éig elrendelte a gyanúsított házi őrizetét.

A Bors azt írta, W. ügyvédje, Hegedűs László azt mondta: nem tudott magyarázatot adni a tetteire. Orvosszakértői vizsgálatoknak vetik alá.

A Blikk korábban arról számolt be, hogy W. hónapokig azzal fenyegette áldozatát, hogy öngyilkos lesz, ha nem békülnek ki, és kezdik újra a kapcsolatukat. A lány azonban nem fogadta vissza, ezért ölhette meg W. Dávid.

A végzés nem jogerős, az ügyészség fellebbezett.

 

/ hvg.hu nyomán Patrióta /

Kapcsolódó tartalmak