Belföld Közélet 

Így hamisít híreket a TV2: Vona Gábor szavait “ügyesen” vágták össze

Nem meglepő, de azért újból kijelenthetjük, hogy egyre lejjebb süllyed a Habony-művekhez tartozó TV2. Most konkrétan Vona Gábor sajtótájékoztatóját vágták úgy meg, mintha elismerné a Jobbik elnöke, hogy járt homoszexuális összejöveteleken. Mindezt a “Tények” c. műsorban… Korábban is volt ilyesmire példa.


A csatorna (mármint a TV2, nem a szennyvíz elvezetésére szolgáló nagyszerű találmány) lehozta a Rácz Károly nevű buzeráns (“művésznevén” Terry Black) által nagy leleplezésnek szánt, 2009-es EP-választáson készült képet, ami egyébként köztudott volt és egy “jól” elkapott pillanatot ábrázol, bár ezt már kevésnek gondolták, ezért konkrétan meghamisították Vona Gábor egyik mondatát.

A Jobbik elnöke a múlt héten egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy felelevenítve az emlékeit, valóban járt ilyen értelmiségi összejöveteleken fiatalon, de a TV2 azonban itt elvágta a mondatot, mintha Vona beismerte volna, hogy járt melegbulikon – szúrta ki a 24.hu. Csak a mondat vége maradt le, az, hogy ez amúgy Orbán polgári köre volt, a Szövetség a Nemzetért Polgári kör.

Ezt hívjuk hírhamisításnak.

A TV2 nemrég szintén nagyot alkotott, mikor egyszerűen másik embert járattak le pusztán a névazonosság miatt, erről bővebben az Alfahíren itt olvashat.

Egyébiránt a Habony-műveknél igen bevett szokás a hírhamisítás, már a Farkasok “botrányban” alkalmazták.

/Alfahír nyomán Patrióta/

Kapcsolódó tartalmak