Belföld Plusz 

Hosszú Katinka ismét győzött! Lemondott Gyárfás Tamás

Lemondott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A hír közlése bő egy másodperc, de több mint másfél év olykor nyilvános, olykor a kulisszák mögött zajló harca előzte meg, ami kezdetben elsősorban a MÚSZ elnöke és a Hosszú házaspár között zajlott. Hosszú Katinka november 15-én adott ki egy hosszú nyílt levelet, aminek a végén távozásra szólította fel Gyárfást. Válogatott úszók és edzők is csatlakoztak a háromszoros olimpiai bajnok és férje mellé, változásokat sürgettek a szövetség működésében.

Ezt a nyomást már a veszettül ütésálló Gyárfás Tamás sem bírhatta ki (ráadásul a vizes-vb héten bemutatott kabaláival ismét mellényúltak, Bol-Dog után már másodszor), holott az elmúlt 23 év alatt többször is mesterien talált utat a politika és a sportpolitika útvesztőiben. Hosszú Katinka napokkal ezelőtt titokzatosan úgy fogalmazott Facebook-oldalán, hogy “mindenki azt kapja, amit megérdemel”.

Meglehet, ő már tudott valamit.

Gyárfás az MTI-nek a következő üzenetet küldte, amit szó szerint közlünk:

“Köszönöm. 1993-ban lettem az úszószövetség elnöke. Megtiszteltetés, hogy együttműködhettem nagyszerű edzőkkel, szakvezetőkkel és csodálatos versenyzőkkel. Nagy élmény, hogy részese lehettem öt hazai rendezésű Európa-bajnokságnak, boldogság, hogy ott lehettem, amikor sikerült elnyerni a FINA világbajnokság megrendezése jogát. A legeslegnagyobb öröm pedig az, hogy már látom az újonnan épülő úszókomplexumot. Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg. Ezennel lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban.”

Gyurta Dániel volt az első, aki kommentálta Gyárfás Tamás lemondásának hírét.

Nem sokkal később, Kanada felé félúton, a brüsszeli átszállás közben Hosszú Katinka is üzent, természetesen közösségi oldalán. Mindenki döntse el maga, az alábbi üzenet mit jelent:

Félúton Windsor felé Shane Tusup, is reagált természetesen. Röviden összefoglalva gratulált feleségének a győzelemhez, akire büszke a januári és a novemberi kiállása miatt. Ezzel segített másoknak, hogy a jövő generációja jobb közösségben dolgozhasson és ezért ő a legbátrabb és legkedvesebb ember, akivel valaha találkozott!

Az úszók leghamarabb minden bizonnyal januárban választhatnak új elnököt.

(24.hu)

Kapcsolódó tartalmak