Belföld 

Hogyan lehetne kommentálni a Jobbik tisztújításának eredményét?

A Patriota.info szerkesztősége korábban sem tett közzé romboló, a hazafias közösségen belüli megosztó tartalmakat és most óriási a dilemma a szerkesztőségünkben: a Jobbik tisztújításának eredményének ismeretében nehéz akár csak semlegesen is megszólalni. Óriási a csalódottság, tekintve, hogy véleményünk szerint a Jobbik nem a néppártosodás útján jár, hanem egy jó ideje baloldali fordulatot hajt végre.

Információink szerint a Jobbik tagságának nem elhanyagolható része csak azért nem lépett ki korábban, a választási kampányban, mert “jó katonaként tartotta a sort”, és bizalmat szavaztak a Vona Gábor által kidolgozott iránynak, még ha nem is tetszett sokaknak. Aztán a választási vereség után azért maradtak az elégedetlenkedők, mert esély nyílt a Jobbik végleges elbaloldaliasodásának és liberalizálódásának megfékezésére, az értékrend alapú politizálás újbóli felvételére. Toroczkai László személyében látták a Jobbikban megmaradt hazafiak az utolsó esélyt.

Tegnap eldőlt, hogy szoros versenyben ugyan, de Sneider Tamás lett a Jobbik elnöke, és amit lehetett a kampányban tapasztalni (fenyegetések, lejáratások, zsarolásak és pozíciókkal történő megvesztegetések) nem azt mutatják, hogy ez a párt valóban a nemzet ügyét fogja szolgálni, inkább csak néhány klikk személyes érdekeit és kiskirályok hatalommániáját elégíti ki középszerű figurákkal. Az elnökség összetételéről nem is mondanánk semmit…

Információink szerint a párt közel fele (Toroczkai Lászlót támogatók) a kilépést fontolgatja, de ha ki sem lépnek sokan, akkor is tovább erősödik a szervezeten belüli apátia és reménytelenség az országos politikai változás elérésével kapcsolatosan, ezzel szemben a budapesti vízfej további növekedése biztos. Számos vidéki tag csak azért marad, mert nincs jobb és vagy az önkormányzati munka, vagy egyéb, valóban fontos helyi ügyet csak így tudja képviselni. Azonban az biztos, hogy a Jobbik lelkét elvették, majd tegnap a remény is elszállt, hogy valaki visszaadja.

Toroczkai László Facebook-bejegyzése:

Dúró Dóra bejegyzése:

Novák Előd bejegyzése:

A Jobbik új elnökségének bemutatkozása:

Kapcsolódó:

TOROCZKAI LÁSZLÓT CSALÁDJÁVAL ÉS SZÁRMAZÁSÁVAL MOCSKOLJÁK

VOLNER JÁNOS ALÁTÁMASZTJA NOVÁKOT: A JOBBIK NEM TETTE VEZETŐ TÉMÁJÁVÁ A MIGRÁCIÓT ÉS A KERÍTÉST, ÍGY A FIDESZ 2/3-AL NYERT

Kapcsolódó tartalmak